Πωλείται το Jeep Willy’s του Steve McQueen!


Τι κοινό έχουν το Willy’s Jeep και ο ηθοποιός Steve McQueen; Τόσο το αυτοκίνητο όσο και ο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου υπηρέτησαν τη θητεία τους στον αμερικανικό στρατό προτού γίνουν είδωλα του πολιτισμού.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/10/2018

Το συγκεκριμένο Jeep ήταν αντικείμενο ιδιοκτησίας του Steve McQueen, ο οποίος το είχε αγοράσει από τον αμερικανικό στρατό, ενώ το 1984 είχε πουληθεί έπειτα από τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από το θάνατό του. Ο σημερινός κάτοχός του δε γνώριζει λεπτομέρειες για το παρελθόν αυτού του Jeep. Παρόλ’ αυτά, το πρώην στρατιωτικό όχημα θα αποτελέσει αντικείμενο πλειστηριασμού, που θα γίνει στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας τον επόμενο μήνα. Μάλιστα, η αξία του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 105.000 και 130.000 δολαρίων.

Παρά την ιστορία του στον αμερικανικό στρατό, το Jeep του McQueen βρίσκεται σε πρωτόγονη κατάσταση. Ωστόσο, διατηρεί έως και σήμερα σπουδαία χαρτιά και έγγραφα, που αναφέρονται στους σπουδαίους ιδιοκτήτες του. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι η πλάκα, που βλέπετε στις φωτογραφίες.