Πωλητήριο στην εξάτροχη Mercedes-Benz G-Class (Video)


Μια από τις σπανιότερες εκδόσεις της αειθαλούς Mercedes-Benz G-Class πρόκειται να δημοπρατηθεί από το οίκο RM Sotheby’s στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/9/2019

Κατά πολλούς πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της Mercedes-Benz G-Class ισχυρισμός που δεν απέχει από την πραγματικότητα, κρίνοντας τουλάχιστον από τις δίχως καμία αμφιβολία εξωτικές προδιαγραφές της.

Ο λόγος για την Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 ή αν προτιμάτε για την πρώτη και μοναδική εξάτροχη G-Class που έφερε την υπογραφή της γερμανικής φίρμας και όχι κάποιου ευφάνταστου βελτιωτή.

Για την ακρίβεια, η εξάτροχη Mercedes-Benz G 63 AMG κατασκευαζόταν από την Magna Steyer στην Αυστρία για περίπου δύο χρόνια με τη συνολική παραγωγή της να ξεπερνά τις 100 μονάδες.

Για την κίνηση του θηριώδους offroader επιστρατεύθηκε ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου άγγιζε τους 544 ίππους.

Παρά, λοιπόν, τα βάρος των 3.800 κιλών, το γερμανικό offroader ήταν ικανό να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα.

Πέρα από τη μετάδοση της κίνησης και στους τρεις άξονες, τις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου επέκτεινε η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία έφτανε τα 46 εκατοστά.

Η παραγωγή της Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 τερματίστηκε το 2015, ωστόσο, η RM Sotheby’s προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσει κανείς σήμερα ένα από τα σχεδόν 100 αντίτυπα του αυτοκινήτου, σε δημοπρασία που διοργανώνει στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με μόλις 225 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της, η συγκεκριμένη Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 θεωρείται ως το καλύτερα διατηρημένο δείγμα του είδους της, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο την αξία της.

Αξίζει άλλωστε να αναφερθεί πως η συγκεκριμένη έκδοση της G-Class αποτέλεσε το δεύτερο πιο ακριβό τετράτροχο της Mercedes-Benz εκείνη την εποχή αγγίζοντας τα 600.000 ευρώ.