Πολύ carbon και αστείρευτη δύναμη - Έρχεται το «αβυσσαλέο κτήνος» της Praga (video)


Η Praga ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο της hypercar που θα ενσωματώσει όλα τα στοιχεία ενός αγωνιστικού και θα μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PRAGA-YOUTUBE
  • 12/11/2022

Η Praga είναι ένα μικρός αλλά ιδιαίτερος κατασκευαστής που δραστηριοποιείται στην Τσεχία και τη Μεγάλη Βρετανία και έχει πολύπλευρες δραστηριότητες. Έτσι λοιπόν ασχολείται με το Gokart, τρέχει με μεγάλα φορτηγά στο Ράλι Ντακάρ, κατασκευάζει αεροπλάνα, καθώς και ελαφρά σπορ μοντέλα, που ενίοτε έχουν και έγκριση τύπου για κίνηση σε δημόσιους δρόμους.

Βαδίζοντας πάνω στην τελευταία κατηγορία ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες να αποκαλύψει ένα νέο hypercar το οποίο θα κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους και θα έχει ενσωματώσει την αγωνιστική της εμπειρία που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το νέο μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στις 23 Νοεμβρίου, με την εταιρεία να υπόσχεται πως θα «συνδυάζει την Αγία τριάδα της απόδοσης: ανθρακόνημα, βενζίνη και χαμηλό βάρος». Τόνισε, δε, πως δεν αποτελεί concept, αλλά ένα αυτοκίνητο παραγωγής, έτοιμο να κατακτήσει τα οδικά δίκτυα αλλά και τις πίστες.

Η Praga αποκάλυψε ότι το νέο της hypercar θα φέρει εξατμίσεις από τιτάνιο και φρένα Alcon. Αυτό σημαίνει πως μιλάμε -πιθανότατα- για το διάδοχο του R1R (κεντρική φωτογραφία), παρόλο που στο teaser που ανάρτησε στο κανάλι της στο YouTube, δεν εμφανίζεται η γνωστή γιγαντιαία πίσω αεροτομή.

Το όχημα θα είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Στο video ακούγεται και ο ήχος του και κρίνοντας από τα... decibel σίγουρα θα βρεθούμε μπροστά από μία ξεχωριστή πρόταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί καμία λεπτομέρεια σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως η ημερομηνία παρουσίασής δεν αργεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2023, χρονιά στην οποία η εταιρεία θα γιορτάσει τα 116 έτη της.

Δείτε το teaser video...