Porsche 411: Δείχνει το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης


Με προσεγμένη αεροδυναμική και εντυπωσιακό σχήμα η Porsche 411 είναι πλήρως ηλεκτρική και αυτόνομη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/6/2020

H 911 είναι η πλέον κλασική Porsche και κάθε νέα της γενιά πρέπει και να δείχνει πιο σύγχρονη και δυναμική και ταυτόχρονα να θυμίζει από την πρώτη κιόλας ματιά πως πρόκειται για μια 911.

Αυτό φυσικά βάζει πολλούς περιορισμούς στους σχεδιαστές της μάρκας τους οποίους φυσικά και δεν είχαν οι Hussain Almossawi και Marin Myftiu, οι οποίοι σχεδίασαν την Porsche 411, σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία NCS που ασχολείται με την εξέλιξη και την κατασκευή πρωτοτύπων.

Η 411, όπως διαφαίνεται και από το όνομά της, έχει επηρεαστεί από τα γονίδια της 911 και σε ότι αφορά την αισθητική της από τα αυτοκίνητα των δεκαετιών του ’50 και του ΄60. Έτσι τα εμπρός φτερά που φιλοξενούν και τους στρογγυλούς προβολείς είναι υπερυψωμένα, ενώ οι μεγάλοι αεραγωγοί βελτιώνουν την αεροδυναμική και δημιουργούν κάθετη πίεση.

Το καπό και το παρμπρίζ είναι συνεχόμενα, ενώ και η σχεδίαση του πίσω μέρους, που ξεχωρίζει λόγω των ιδιαίτερα τονισμένων φτερών, έχει γίνει με γνώμονα την αεροδυναμική.  

Η πρόσβαση στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό γίνεται από πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, το τιμόνι είναι… τετράγωνο και τα όργανα κάνουν την εμφάνισή τους μόλις ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης που θα μπορεί να επιταχύνει την αυτόνομη 411 μέχρι και τα 400 χλμ./ ώρα.