Porsche 911 Carrera T: Αδυνατισμένη και έτοιμη να... δαγκώσει με τους 385 PS (photos-video)


Η νέα πισωκίνητη πρόταση έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στη βασική 911 Carrera και την S, έχοντας απαλλαχθεί από τα περιττά βάρη και με το 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο στον βασικό εξοπλισμό. Δείτε την τιμή της.   

  • 19/10/2022

Ακόμα ένα νέο μέλος έρχεται να προστεθεί στη γνωστή οικογένεια 911 της Porsche. Ο λόγος για την Carrera T όπου το τελευταίο γράμμα προέρχεται από τη λέξη "touring" και θέλει να αποτυπώσει την υψηλή οδηγική απόλαυση που προσφέρει σε αυτόν που θα πάρει το τιμόνι στα χέρια του.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω φτάνουμε στο 1968 για να εντοπίσουμε την πρώτη φορά που η Porche χρησιμοποίησε το γράμμα Τ και αυτό συνέβη κατά τη διαδικασία έκδοσης δελτίου αναγνώρισης (homologation) της 911 Τ.  Η πρόταση ήταν διαθέσιμη μέχρι και το 1973 ενώ το 2017 η Porsche αναβίωσε την αδυνατισμένη εκδοχή της 911 με την Carrera 911 T. Έκτοτε η ιδέα της "απογύμνωσης" έχει μεταφερθεί και σε άλλες σειρές των Γερμανών όπως στην 718 Cayman T, την 718 Boxster T και την Macan T.

Η θέση που έχει πάρει στην γκάμα της Porsche βρίσκεται μεταξύ της απλής 911 Carrera και της S, με το νέο μοντέλο να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως πισωκίνητο και την ίδια στιγμή βγαίνει από το εργοστάσιο χωρίς δεύτερη σειρά καθισμάτων ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο το συνολικό βάρος και να βγάλει πιο εύκολα τη δύναμή της στον δρόμο.

Πάντως αν υπάρχουν αγοραστές που δεν τους βολεύει η διθέσια διάταξη, η Porsche ενημερώνει πως μπορεί να τοποθετήσει τα πίσω καθίσματα χωρίς έξτρα χρέωση.

Η αφαίρεση των καθισμάτων δεν είναι η μόνη «διαιτητική» παρέμβαση που έχει γίνει. Παράλληλα έχει αφαιρεθεί μέρος της ηχομόνωσης, έχουν τοποθετηθεί πιο ελαφριά κρύσταλλα και μικρότερη μπαταρία ενώ έρχεται με στάνταρ επιλογή το χειροκίνητο κιβώτιο των 7 σχέσεων που είναι κατά 45kg πιο ελαφρύ από το αυτόματο PDK των 8 σχέσεων.

Αν πάλι ο υποψήφιος αγοραστής δεν ασπάζεται το κίνημα #savemanuals, όπως και στην περίπτωση των πίσω καθισμάτων, η εταιρεία μπορεί να προσθέσει το PDK χωρίς κανένα έξτρα κόστος.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος εξακύλινδρος που βρίσκουμε και στην βασική Carrera, με χωρητικότητα 3,0 lt, ισχύ 385 PS και 450 Nm ροπής. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4,5 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 291 km/h.  

Από εκεί και πέρα τα έξτρα στοιχεία που παίρνει ο αγοραστής στον βασικό εξοπλισμό, σε σχέση με την απλή Carrera, είναι το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με το σύστημα ελέγχου και κατανομής της ροπής της Porsche.

Η 911 Carrera Τ έρχεται επίσης με στάνταρ το πακέτο Sport Chrono και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ελέγχου της ανάρτησης PASM που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο στην Carrera S ως προαιρετική επιλογή.

Στο εσωτερικό έχει επιλεχθεί ένας σκούρος χρωματικός συνδυασμός του γκρι και του μαύρου δημιουργώντας μια ήπια εικόνα. Τα καθίσματα μπορούν να ρυθμιστούν μόνο σε τέσσερις θέσεις και για όσους δεν βολεύονται από το setup υπάρχει η έξτρα επιλογή των 18 ρυθμίσεων.

Παράλληλα προσφέρεται και ένα ζευγάρι «καθαρόαιμων» αγωνιστικών bucket που όμως δεν μπορούν να συνδυαστούν με τη δεύτερη, προαιρετική σειρά καθισμάτων που προαναφέραμε. Επίσης υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με έξτρα επιλογές που μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητά το εσωτερικό και να φτάσει στα γούστα του αγοραστή.

Η Porsche 911 Carrera T είναι διαθέσιμη σε 4 βασικά χρώματα (μαύρο, λευκό, κόκκινο, κίτρινο) και σε 4 μεταλλικά (μαύρο, μπλε, γκρι, ασημί). Από εκεί υπάρχει πλήθος έξτρα επιλογών ο αριθμός των οποίων εκτοξεύεται με τη χρήση του νέου προγράμματος Paint to Sample της Porsche.

H Porsche 911 Carrera T θα φτάσει στις αντιπροσωπείας τον Φεβρουάριο του 2023 και οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει για την αγορά της Γερμανίας με την αρχική τιμή να ορίζεται στις 123.845€.