Porsche: Επίσημα η Mission E Cross Turismo στην παραγωγή


Το πράσινο φως για την παραγωγή έδωσε το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG  για το δεύτερο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα πλαισιώσει την Taycan.

  • 19/10/2018

Μόλις χτες ανακοινώθηκε επίσημα (βέβαια τέτοιες αποφάσεις πως το πρωτότυπο Mission E Cross Turismo, που είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης, θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2019 και με την βάγκον πρακτικότητα του θα πλαισιώσει την πιο σπορ Taycan. Η τετράθυρη Cross Turismo ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 V για υπερταχεία φόρτιση και με συνδυαστική ισχύ στους 600 PS θα προσφέρει αυτονομία έως 500 km (σε κύκλο NEDC). 

Όπως γίνεται αντιληπτό το σύστημα πρόωσης θα είναι το ίδιο με της Taycan που περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Σε σούπερ ταχυφορτιστή η Taycan θα μπορεί μέσα σε 15 min να ανεφοδιαστεί για 400 km αυτονομίας και λογικά αυτό θα ισχύει και για την Turismo.

Η Porsche έχει επενδύσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση έως το 2022 όταν στις εγκαταστάσεις η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές. Η Taycan έχει δημιουργήσει 1.200 νέες θέσεις εργασίας και για το δεύτερο ηλεκτρικό της Porsche θα είναι απαραίτητες άλλες 300 θέσεις.