Porsche Panamera: Το βίντεο από το ρεκόρ στο Nurburgring


Γυρίζοντας την «πράσινη κόλαση» του Nurburgring σε μόλις 7:29:81 λεπτά, η νέα Panamera σημείωσε ένα νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Και το βίντεο αυτό αποτελεί την απόδειξη.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 17/8/2020

Στην προκειμένη περίπτωση βρισκόμαστε μπροστά σε δύο δεδομένα. Στην αγάπη που δείχνει η Porsche για το Nurburgring και στην τακτική της να προσφέρει βίντεο μετά από κάθε ρεκόρ που σπάει μέσα σε αυτή την πίστα. Δεν πάνε παρά μερικές ημέρες που γράφαμε για το νέο ρεκόρ της Panamera, μέσα στην απαιτητικότερη πίστα του πλανήτη και τώρα, πέρα από τις φωτογραφίες, μπορούμε να απολαύσουμε -σε υψηλή ανάλυση- και όλο το γύρο του αυτοκινήτου.

Με τον Lars Kern, οδηγό δοκιμών της φίρμας να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, η ελαφρά καμουφλαρισμένη Panamera, έκδοσης 2021, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ που κρατούσε από το 2018 η Mercedes-AMG GT στα τετράθυρα, πολυτελή sedan. Το καμουφλάζ οφείλεται στο ότι το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα επίσημα (αυτό θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου), χωρίς όμως να μένουν και πολλά κρυφά από τις φωτογραφίες.

Ένα ακόμα στοιχείο που αγαπάμε στους Γερμανούς είναι ότι προσέχουν πολύ σε τέτοιου είδους βίντεο να μην «μολύνουν» το περιεχόμενο. Μία κάμερα από μέσα, άντε και μερικές λήψεις εξωτερικές, σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας, είναι αρκετά. Χωρίς μουσική υπόκρουση, χωρίς γαρνιτούρες που θα αλλοίωναν την αίσθηση που μπορεί να αποκομίσει κανείς από την προσπάθεια. Μόνο η άσφαλτος και ο ήχος του κινητήρα.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε, για μία ακόμα φορά, ότι η Panamera -πιθανά στην έκδοσηTurbo S E-Hybrid, την κορυφαία της σειράς- αποτελούσε κανονικό μοντέλο παραγωγής, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και αλλαγές σε αναρτήσεις/ φρένα/ κινητήρα. Για λόγους ασφαλείας εφοδιαζόταν μόνο με ένα roll cage και με κάθισμα bucket, ενώ τα ελαστικά της, Michelin Pilot Sport Cup 2, θα είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση, με ένα επιπλέον κόστος.