Porsche: Σύγχρονα συστήματα infotainment για τα κλασικά της μοντέλα


Ακόμα και αν η 911 σας έχει αρκετές δεκαετίες στην πλάτη της μπορεί να εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα infotainment.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2020

Τα μοντέλα της Porsche γενικά και ειδικά η 911 παραμένουν πολλά χρόνια ενεργά καλύπτοντας χωρίς πρόβλημα και καθημερινές ανάγκες μετακίνησης -στοιχείο που τα καθιστά φυσικά και δημοφιλή. Λογικό είναι οι ιδιοκτήτες παλαιότερων μοντέλων της γερμανικής εταιρείας να θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους και τις δυνατότητες, ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές, που παρέχουν τα σύγχρονα συστήματα infotainment. Και χωρίς μετατροπές στον εσωτερικό τους διάκοσμο που οποίες θα αλλοίωναν το κλασικό τους στυλ.

Προκειμένου λοιπόν να κάνει τα παραπάνω εφικτά η Porsche εξέλιξε την τεχνολογία PCCΜ, που είναι τα αρχικά του Porsche Classic Communication Management. Με την τεχνολογία αυτή υπάρχει η δυνατότητα αντικατάσταση των κλασικών ηχοσυστημάτων με σύγχρονα συστήματα infotainment ίδιων διαστάσεων.

Διαθέσιμοι είναι δύο τύποι, o PCCM για ηχοσυστήματα μεγέθους 1 DIΝ -πρόκειται τα πιο διαδεδομένα ραδιοκασετόφωνα ή ράδιο-CD του παρελθόντος- και ο PCCM 2 για αυτά που έχουν διαστάσεις 2 DIN. Και τα δύο έχουν οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης, στην πρώτη περίπτωση η διαγώνιος είναι 3,5 in, ενώ στη δεύτερη φτάνει τις 7 in, ενώ και τα δύο έχουν ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης.

Το PCCM είναι κατάλληλο για όλες τις αερόψυκτες 911, δηλαδή από την πρώτη γενιά της δεκαετίας του ’60 μέχρι και αυτήν με τον εσωτερικό κωδικό 993 που κατασκευαζόταν από το 1993 έως και το 1998. Το PCCM 2 με τη σειρά του ταιριάζει στην 911 με τον εσωτερικό κωδικό 996 (παραγωγή από το 1997 έως και το 2006), καθώς και στη πρώτη γενιά της Boxster (1996 έως 2004). Το κόστος του PCCM στη Γερμανία είναι 1.440 ευρώ μαζί με τους χάρτες, ενώ αυτό του PCCM2 είναι 1.607 ευρώ.