Porsche Taycan: επίσημη πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου


Επιτέλους η πρώτη ηλεκτρική Porsche θα παρουσιαστεί επίσημα, ενώ σύμφωνα με την πάγια τακτική της μάρκας θα υπάρχουν πολλές εκδόσεις της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/8/2019

Τα teasers της Porsche για την Taycan, τα οποία ήταν ομολογουμένως πολλά φαίνεται πως έπιασαν τόπο. Και αυτό γιατί η παραδοσιακή γερμανική εταιρεία αναφέρει πως έχει ήδη 30.000 παραγγελίες για το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο. Πριν καν αυτό παρουσιαστεί επίσημα.

Κάτι που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και μάλιστα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Πιο συγκεκριμένα σε ισάριθμες εκδηλώσεις στον Καναδά, την Κίνα και τη Γερμανία -στο Βερολίνο. Παράλληλα η Porsche αναφέρει πως θα υπάρχει τουλάχιστον ένας quest star, ο οποίος θα είναι ο Mark Webber.

Πάντως παρόλο που για την επίσημη πρεμιέρα μεσολαβούν περίπου τρεις εβδομάδες η γερμανική μάρκα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για την Taycan. Σχετικά πρόσφατα μάλιστα επιβεβαίωσε πως θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 600 PS. Οι οποίοι θα εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,5 sec καθώς και τη δυνατότητα αποκλειστικά ηλεκτρικής κίνησης για περισσότερα από 500 km σύμφωνα με τον NEDC.

Στην πορεία αναμένονται πάντως και άλλες εκδόσεις, με την εισαγωγική, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες να κοστίζει περίπου 85.000 ευρώ, να έχει μπαταρία 80 kWh και απόδοση είτε 326 είτε 376 PS. Η Taycan S θα είναι τετρακίνητη με μπαταρία 96 kWh και 435 ή 490 PS, ενώ η κορυφαία θα είναι η Taycan Turbo S με 734 PS.