Πως ακούγεται ο εξακύλινδρος της Toyota Supra; (video)


Οι Ιάπωνες προλογίζουν την παγκόσμια πρεμιέρα της Supra με ένα ακόμη… ηχηρό βίντεο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/12/2018

Στις 14 Ιανουαρίου θα γίνουν (επιτέλους!) τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Supra στην έκθεση του Detroit και πρόσφατα η Toyota δημοσίευσε ένα βίντεο με τον ήχο του εξακύλινδρου μοτέρ. Πρόκειται για ένα τρίλιτρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο που προέρχεται από την BMW μιας και τα δύο σπορ μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Magna-Steyr, στην Αυστρία.

Παρόλο όμως που τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη το στήσιμο τους θα είναι πολύ διαφορετικό με άλλες ρυθμίσεις ανάρτησης, χαρτογράφηση μοτέρ και γενικότερο set-up. Στο βίντεο φαίνεται μία κόκκινη Supra με θολή εικόνα να πατά γκάζι και ο ήχος να ακούγεται ακόμη καλύτερα από εκείνον της BMW Z4 M40i.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η νέα Supra θα έχει κάτω από το καπό της έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με twin-scroll υπερτροφοδότηση που θα αποδίδει περίπου 350 άλογα και θα δίνει ένα 0-100 σε λιγότερο από 5 sec. Αργότερα αναμένεται να υπάρξουν και βασικές εκδόσεις με δίλιτρο turbo και με ισχύ στα 195 PS και 255 PS.