Πώς είναι το crash test ενός supercar; (Video)


H Scuderia Cameron Glickenhaus παρουσίασε το 004S, το νέο supercar της, το οποίο δεν διστάζει να υποβάλλει σε διαδικασία δοκιμών πρόσκρουσης για να διαπιστώσει και να αυξήσει την παθητική ασφάλειά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/5/2021

Η Scuderia Cameron Glickenhaus, η αμερικανική αγωνιστική ομάδα του Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής που ίδρυσε ο James Glickenhaus, σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, φροντίζει να δοκιμάζει στην πράξη την αντοχή των supercars που κατασκευάζει για τους πελάτες της, πραγματοποιώντας crash test.

Ως γνωστόν, οι δοκιμές πρόσκρουσης είναι μια διαδικασία που έχει κόστος, αλλά αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής παραγωγής, καθώς θα το αποσβέσει από τις πωλήσεις του κάθε νέου μοντέλου. Όμως, για τις εταιρείες που δημιουργούν περιορισμένο αριθμό οχημάτων το κόστος είναι μεγάλο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) υποβάλλουν τα νέα μοντέλα τους σε δοκιμές πρόσκρουσης, όπως συμβαίνει με το καινούργιο SCG 004S. Βεβαίως, πριν τη διαδικασία έχουν φροντίσει να κάνουν πολυάριθμες προσομοιώσεις σε υπολογιστή για να δημιουργήσουν ένα σασί και αμάξωμα το οποίο να είναι ανθεκτικό, τόσο για περιορίσουν το κόστος όσο και να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. 

Το SCG 004S θα κατασκευαστεί μόλις σε 25 μονάδες, συνεπώς το πρωτότυπο επαναχρησιμοποιείται στα crash tests. Έπειτα από κάθε δοκιμή πρόσκρουσης, ελέγχεται το πλαίσιο και αναλύονται τα δεδομένα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις όπου απαιτείται.

Όπως δήλωσε στέλεχος της SCG, το κόστος για την πραγματοποίηση των δοκιμών αυτών φτάνει σχεδόν το 1.000.000 δολάρια (περίπου 820.000 ευρώ), παρότι χρησιμοποιείται το ίδιο όχημα πολλές φορές.

Το SCG 004S είναι ένα τριθέσιο supercar, με το κάθισμα του οδηγού να είναι τοποθετημένο στο κέντρο, και διαθέτει V8 κινητήρα o οποίος αποδίδει 650 ίππους και προέρχεται από την Chevrolet Corvette. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο τόσο με την πραγματοποίηση του crash test όσο και με την γενικότερη κατασκευή του οχήματος.  

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.