Πως φτιάχνεται ένας αναπνευστήρας από την Tesla; (βίντεο)


Σε ένα αρκετά επεξηγηματικό βίντεο, η Tesla μας ξεναγεί στο κέντρο έρευνάς της και μας παρουσιάζει τους αναπνευστήρες που φτιάχνει, από μέρη αυτοκινήτων!

  • 6/4/2020

Με την πανδημία του Κορωνοϊού να έχει καταλύσει κάθε έννοια κανονικότητας, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες -αν όχι όλες- έχουν αφήσει κατά μέρος την παραγωγή αυτοκινήτων για να ασχοληθούν με την κατασκευή ιατρικών συστημάτων και άλλου υλικού, που θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν. Μία από τις πρώτες εταιρίες που έλαβε αυτή την απόφαση είναι και η Tesla.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μηχανικούς της εταιρίας να μας εξηγούν τι είναι ένας αναπνευστήρας και πως λειτουργεί. Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι η εφευρετικότητα και ο τρόπος σκέψης αυτών των ανθρώπων. Παρότι η κατασκευή ιατρικών μηχανημάτων δεν είναι ο τομέας τους, δεν άργησαν να καταλάβουν την αρχή λειτουργίας ενός αναπνευστήρα και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και κατασκευή του δικού τους! Το πιο εντυπωσιακό, δε, είναι ότι σε μεγάλο βαθμό για την κατασκευή αυτή χρησιμοποιούν ανταλλακτικά και μέρη που προέρχονται από τα ίδια τους τα αυτοκίνητα.

Η οθόνη ενός Model 3, ο επεξεργαστής του συστήματος infotainment, ακόμα και η κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου, αποτελούν μερικά από τα μέρη του αναπνευστήρα της Tesla. Για περισσότερα στοιχεία δεν έχετε παρά να πατήσετε το play. Από την πλευρά μας ελπίζουμε να δούμε παρόμοια βίντεο και από άλλους κατασκευαστές. Θεωρούμε πως έχουν ιδιαίτερη αξία, προάγοντας την ανθρώπινη ευφυία και το πνεύμα συνεργασίας και αλτρουισμού, όπου υπάρχει ανάγκη.