Πως φτιάχνεται στο χέρι το λογότυπο μίας Rolls Royce (βίντεο)


ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΟ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΦΙΡΜΑΣ, HENRY ROYCE ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΛΑΚΕΤΑ.

  • 6/5/2020

Προφανώς οι Rolls Royce δεν απευθύνονται στον απλό λαό. Για την ακρίβεια δεν είναι καν αυτοκίνητα που συναντάμε κάθε μέρα (για να μην πούμε κάθε μήνα…) στο δρόμο μας. Είναι ακριβές, άκρατα πολυτελείς και με έναν αέρα που ελάχιστοι ανταγωνιστές μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια. Το τι διαμάντια κρύβει η ιστορία της φίρμας, είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Για να πάρετε όμως μία ιδέα για την κουλτούρα της, αρκεί να δείτε το συγκεκριμένο βίντεο.

Θα έλεγε κανείς ότι στις εποχές των ηλεκτρονικών και της αυτοματοποιημένης παραγωγής, ο τεχνικός πολιτισμός είναι αυτός που ακμάζει. Το να χρειάζεσαι τόσο χρόνο για να φτιάξεις μία πλακέτα, όσο κάποιος άλλος συναρμολογεί ένα ολόκληρο αυτοκίνητο, σε κάποιους μπορεί να φανεί αστείο. Όπως όμως δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα πίνακα ζωγραφικής με μία αφίσα, έτσι και εδώ. Η αξία κάποιων πραγμάτων είναι για να αναγνωρίζεται από αυτούς που πραγματικά μπορούν να τη δουν. Και η Rolls Royce γνωρίζει πολύ καλά πως να εμπνέει το σεβασμό, μέσα από αυτή ακριβώς τη λεπτομέρεια των απλών πραγμάτων.