Πώς μπορείς να διαλύσεις έναν κινητήρα πάνω σε δυναμόμετρο [Video]


Όλα ξεκίνησαν όταν ένα Dodge Ram με πετρελαιοκινητήρα Cummins 3.000 ίππων (!) ανέβηκε στο δυναμόμετρο για να τεστάρει την ισχύ του. Η συνέχεια ήταν καταστροφική...

  • 2/6/2021

Η καταστροφή ενός κινητήρα είναι πάντα συναρπαστική, τουλάχιστον για το κοινό. Είναι σίγουρα λιγότερο διασκεδαστική για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που θα πληρώσει για την επιδιόρθωση της βλάβης. Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχει και εκείνη με την σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων, όπως στο Ultimate Callout Challenge στην πίστα Lucas Oil Raceway της Ιντιάνα, στην οποία η ζωή των θεατών τέθηκε σε κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, όταν ένα Dodge Ram με πετρελαιοκινητήρα Cummins ανέβηκε στο δυναμόμετρο για να τεστάρει την ισχύ του, που σύμφωνα με πληροφορίες έφθανε τους 3.000 ίππους, εξωπραγματικός αριθμός ιδίως ένα diesel μοτέρ. Και όπως είναι γνωστό, μερικές φορές οι κινητήρες μεγάλης απόδοσης δεν έχουν αίσιο τέλος.

Στην αρχή φαίνεται σαν μία κλασική εκδήλωση επίδειξης ιπποδύναμης, μέχρι που ο κινητήρας διαλύεται και εκτοξεύονται έμβολα και άλλα εξαρτήματα στις εξέδρες που βρισκόντουσαν οι θεατές.

Δεν φαίνεται εάν κάποιος τραυματίστηκε μέσα στο χάος. Ο οδηγός πετάγεται από την θέση του και πλησιάζει τους θεατές, παροτρύνοντάς τους να κάνουν περισσότερη… φασαρία για την καταστροφή που έγινε. Πράγματι μετά την βροχή των εμβόλων και των εξαρτημάτων, το πλήθος φάνηκε να το απολαμβάνει.

Δεν ενδείκνυται να είναι κάποιος κοντά σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται πάνω σε ένα δυναμόμετρο, αλλά θα ήταν έξυπνο, αν κάποιος αποφασίσει να παρακολουθήσει μία τέτοια εκδήλωση, να έχει πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις, ώστε να μην τραυματιστεί από κάποιο κομμάτι ενός σπασμένου κινητήρα.

Δείτε το video