Πώς θα είναι η Alfa Romeo Giulia του 2025;


Η επόμενη Alfa Romeo Giulia μετασχηματίζεται σε ένα premium ηλεκτρικό crossover-sedan. Πως θα είναι ο σχεδιασμός της και τι γνωρίζουμε έως τώρα.

  • 26/4/2022

Ο Επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato έχει ήδη επιβεβαιώσει σε επίσημες δηλώσεις του το μέλλον της Giulia. Ο CEO της μιλανέζικης φίρμας έχει μάλιστα τονίσει σε ξένα μέσα ότι ο διάδοχος της μεσαίας μπερλίνας της Alfa θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Η νέα Alfa Romeo Giulia ετοιμάζεται για το 2025 και πέρα από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη φύση της, αυτό που γνωρίζουμε ως τώρα είναι ότι δεν θα υποκύψει στην νέα μόδα των SUV. Ο ίδιος ο Imparato έχει δηλώσει άλλωστε με σαφήνεια πως «η Alfa Romeo δεν θα γίνει μία μάρκα μόνο για SUV όπως η Jeep. Δεν εγκαταλείπουμε την Giulia, θα υπάρξει μελλοντική Giulia και θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Πώς όμως θα είναι η μελλοντική Giulia; Ως τώρα, το επικρατέστερο σενάριο ήταν να είναι ένα σπορ σεντάν, μία μπερλίνα μεσαίου μεγέθους με αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, η οποία θα κληθεί και πάλι να αντιμετωπίσει το γερμανικό κατεστημένο της κατηγορίας. Με βάση κάποιες νέες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας όμως, δεν αποκλείεται η Alfa Romeo να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετεξελίξει το σχέδιο της.

Η σκέψη των ανθρώπων της Alfa Romeo είναι η νέα Giulia να μετεξελιχθεί σε ένα crossover-sedan, ένα νέο concept στα πρότυπα της Ford Mustang Mach-E και της Ferrari Purosangue. Μία μεγάλη αλλαγή για τα δεδομένα της Giulia, διατηρώντας όμως την σπορ φιλοσοφία και συμπεριφορά σε πρώτο πλάνο μαζί με την απαραίτητη premium αίσθηση στο εσωτερικό.

Τεχνικά, η βάση δεν θα είναι άλλη από την νέα αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα της Stellantis, την STLA Premium, η οποία θα προσφέρεται με πακέτα μπαταριών από 87 έως 104 kWh και θα δίνει μέγιστη αυτονομία που θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Θα υπάρχουν εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα ή τετρακίνηση και συνδυαζόμενη απόδοση από 125 έως 180 kW (170 έως 245 ίππους).  

Η νέα Giulia χάρη στην προηγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα της θα διαθέτει τεχνολογία 800 V, ενώ σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό θα αποκαλυφθεί στο τέλος του 2024 με σκοπό να κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές από τις αρχές του 2025.