Πως θα είναι ο αντικαταστάτης του Ford Ecosport;


Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νέο SUV με πιο crossover στιλ και «ασφάλτινο» χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/1/2019

Η Ford ετοιμάζεται να ανανεώσει την γκάμα της στα SUV με στόχο την αύξηση των πωλήσεων της στην ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, του χρόνου ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο Kuga καθώς και ένα μικρότερο SUV που θα τοποθετείται κάτω από αυτό και πάνω από το Fiesta Active (το μοντέλο στις φωτογραφίες). Για την ακρίβεια το νέο SUV θα αντικαταστήσει το τωρινό Ecosport και ίσως να συνεχίσει με την ίδια ονομασία.

Σχεδιαστικά θα εναρμονίζεται με τις τάσεις της εποχής και σε αντίθεση με το Ecosport που γνωρίζουμε θα είναι χαμηλότερο, φαρδύτερο και με την πόρτα του πορτμπαγκάζ να κλείνει με τον κλασικό τρόπο και όχι κατά τον οριζόντιο άξονα. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ένα ταμπλό που θα συνδυάζεται στοιχεία τόσο από το Fiesta όσο και από το Focus.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη ο διάδοχος του Ecosport που θα κυκλοφορήσει στην αγορές της Ευρώπης το 2020 θα βασίζεται στο DNA του Fiesta. Έτσι, τα πάντα θα δομηθούν πάνω σε μια τροποποιημένη πλατφόρμα και οι κινητήρες θα είναι της σειράς Ecoboost με βασικό τον 1.000άρη και τις σχετικές εκδόσεις ισχύος. Λογικά θα υπάρξει και diesel έκδοση, ενώ πιθανότατα δεν θα υπάρχει τετρακίνητη έκδοση.