Πως θα είναι το νέο Kia Sorento;


Το μεγαλύτερο SUV της Kia βρίσκεται προ των πυλών και δοκιμάζεται ήδη εντατικά στο τελευταίο στάδιο των δοκιμών.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2019

To Sorento είναι ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της Kia στην βόρειό-αμερικανική αγορά και σύντομα θα περάσει στη νέα του γενιά. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορα scoop βίντεο και «κατασκοπικές» φωτογραφίες πάνω στις οποίες βασίστηκε το kolesa.ru για να μας δώσει μια πρώτη προσέγγιση για την εμφάνιση του νέου Sorento.

Οι αλλαγές στο νέο Sorento θα είναι έντονες υιοθετώντας μια πιο δυναμική μάσκα στην οποία οι προβολείς θα είναι ενσωματωμένοι. Νέα θα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ οι διαστάσεις του αμαξώματος θα είναι στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου κρατώντας και την απαιτούμενη απόσταση από το μικρότερο Sportage.

Πάντως το μεταξόνιο αναμένεται ελαφρώς μεγαλύτερο διασφαλίζοντας αυξημένους χώρους. Εννοείται πως το ταμπλό θα φιλοξενεί μία touch-screen και ενδεχομένως τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που είδαμε για πρώτη φορά στο αξιόλογο Xceed.

Το τωρινό Sorento έχει στην γκάμα του έναν V6 των 3,3 lt που αποδίδει 294 PS και έναν τετρακύλινδρο 2,4 lt με 186 PS. Στην Ευρώπη κυκλοφορεί με τον πετρελαιοκινητήρα των 2,2 lt με ισχύ 200 PS. Το σίγουρο είναι πως το νέο μοντέλο θα έχει υβριδικές εκδόσεις 48V και πιθανότατα μια plug-in υβριδική.