Πώς θα είναι το νέο Lada Niva του 2024;


Ο ρωσικός θρύλος επιστρέφει με ένα εντελώς νέο πρόσωπο το 2024. Πως θα είναι το νέο Niva και ποιες τεχνολογίες θα φέρει.

  • 19/10/2021

Η Ladaμπαίνει σε μία νέα εποχή την δεκαετία που διανύουμε. Η θρυλική ρωσική μάρκα έχει μεγάλα σχέδια για να κάνει την δική της δυναμική επιστροφή στην αυτοκινητοβιομηχανία και περιλαμβάνεται στην στρατηγική του γαλλοϊαπωνικού γίγαντα των Renault-Nissan με τον τίτλο «Renaulution».

Το 2024 θα καταφθάσει η ολοκαίνουρια γενιά του ανθεκτικού θρυλικού off-road οχήματος. Έχουν κυκλοφορήσει κάποια σκίτσα από την Avtovaz στα οποία φαίνεται το Niva  με έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά να διατηρεί την χαρακτηριστική αισθητική του παρουσία.

Ο νέος Επικεφαλής Σχεδιασμού της Lada, Jean-Philippe Salard, ήταν ο πρώτος ο οποίος είδε το νέο μοντέλο για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις της Lada και αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες. Πιο συγκεκριμένα, η εμπρός όψη του φαίνεται απότομη η οποία περιλαμβάνει μία μεγάλη μάσκα, όμως φαίνεται ότι θα είναι 5θυρο από μία φωτογραφία του πλευρικού του προφίλ.

Με την νέα γενιά του Lada Niva, η ρώσικη εταιρεία θα κάνει ένα τεράστιο βήμα στην υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων με την πλατφόρμα της Renault, CMF-B, την ίδια αρχιτεκτονική στην οποία βασίζονται επίσης τα νέα μοντέλα της Dacia, αλλά και η πολυαναμενόμενη νέα γενιά του Duster.

Αυτό σημαίνει ότι το καινούριο Niva θα είναι επίσης ένα πιο ευέλικτο και πιο πρακτικό μοντέλο, προσθέτοντας μια πεντάθυρη παραλλαγή στο παραδοσιακό τρίθυρο. Μεταξύ των άλλων καινοτομιών, η Lada θα διατηρήσει τον τετρακύλινδρο κινητήρα της AvtoVAZ των 1,8 λίτρων που θα συνδέεται με χειροκίνητο ή ένα αυτόματο κιβώτιο για τη ρωσική αγορά, ενώ για τις χώρες εκτός Ρωσίας θα «φορέσει» έναν τετρακύλινδρο TCe κινητήρα 1,3 λίτρων συνδυαζόμενο με αυτόματο κιβώτιο CVT. Η νέα πλατφόρμα θα αποχαιρετήσει επίσης το μηχανικό σύστημα τετρακίνησης και το κιβώτιο ταχυτήτων, ποντάροντας σε ένα πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα.