Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη 16 Μαρτίου


Τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ.

  • 14/3/2023

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, γνωστοποίησαν τα σωματεία εργαζομένων των μέσων σταθερής τροχιάς.

Αν και συμμετέχουν στην απεργία, αποφάσισαν, «για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων για τη συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος» να λειτουργήσουν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς από τις 10:00 ως τις 15:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και εξακολουθεί να συγκλονίζει τους πάντες, ξεσηκώνοντας ένα μεγάλο «κύμα» οργής και ταυτόχρονα απαίτησης για την απόδοση ευθυνών, όπου και εάν ανήκουν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών, που αποτελούν κοινωνικό αγαθό.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μην επιτρέψει να ξεχαστεί η πολύνεκρη τραγωδία! Να γίνει εκφραστής των λαϊκών αιτημάτων ώστε να μην υπάρξει, για μια ακόμα φορά, αποπροσανατολισμός με τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στη απονομή της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε συγκάλυψη!

Την ίδια στιγμή, οι αδικοχαμένοι συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους αποκαλύπτουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων, την υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών και φέρνουν στο φως τον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό και διεκδικούμε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τα οποία εξυπηρετούν, κυρίως, τη λαϊκή, εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες.

Για αυτό το λόγο, συμμετέχουμε την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ.

Όμως, για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων για τη συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος, θα λειτουργήσουμε τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) ως εξής:

  • Στην Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) και στις Γραμμές του Τραμ, από 10:00 - 15:00.
  • Στις Γραμμές 2 και 3 (ΜΕΤΡΟ), από 10:00 - 15:00

Ελπίζουμε, αυτήν τη φορά, η Κυβέρνηση να μην επιχειρήσει, με ξεπερασμένα τεχνάσματα, να ταλαιπωρήσει τον κόσμο, κλείνοντας αναίτια σταθμούς!

ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΩΡΑ 11:00 Π.Μ.»

Η ανακοίνωση υπογράφεται από το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑ.ΣΥ. (ΣΗΕΚ), το Σύλλογο Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), το Συνδικάτο Σταθμαρχών - Εργαζομένων «Πρώτη Γραμμή» και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ)