Πόσα δις δολάρια κερδίζει την εβδομάδα ο Elon Musk ;


Η είδηση ότι η χρηματιστηριακή αξία της Tesla έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, τι σημαίνει αυτό ωστόσο για την αμύθητη προσωπική περιουσία του ιδρυτή της αμερικανικής φίρμας;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/1/2020

Το 2019 έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Tesla που είδε την αξία των μετοχών της να απογειώνεται σημειώνοντας ένα νέο ιστορικό υψηλό.

Τα ράλλυ των μετοχών της καλιφορνέζικης φίρμας συνεχίστηκε και το πρώτο δεκαήμερο του 2020 φτάνοντας σήμερα να μιλάμε για την φίρμα με την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στην ιστορία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, η αξία της Tesla άγγιξε τα 86 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν η αξία των μετοχών της GM και της Ford αθροιστικά φτάνει τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό για την προσωπική περιουσία του ιδρυτή και ιθύνοντα νου της Καλιφορνέζικης φίρμας.

Μέσα σε περίπου τρεις μήνες και ειδικότερα από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου η εκτόξευση της αξίας της μετοχής της Tesla οδήγησε στην αύξηση της προσωπικής περιουσίας του Elon Musk κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν εξίσου εντυπωσιακή καθώς σύμφωνα με το Forbes ο μεγαλομέτοχος της Tesla πρόσθεσε αυτήν την εβδομάδα άλλα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική του περιουσία, βλέποντας την αξία των μετοχών να αυξάνεται κατά 13,3%.

Ο 49χρονος δισεκατομμυριούχος είναι αυτήν τη στιγμή ο 34ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κατέχοντας το 22% των μετοχών της Tesla και συμμετέχοντας με το ποσό των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Space X.