Πόσα θα δίνατε για ένα κλασικό Mini που έχει γίνει ηλεκτρικό


Μία βρετανική εταιρία μετατρέπει το κλασικό Mini σε ηλεκτρικό, με ένα ποσό που αδυνατούμε να πιστέψουμε.
 

  • 17/2/2019

Αν έχετε εναντλήσει όλες τις αισθητικές σας αναζητήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ένα σύγχρονο ηλεκτρικό Mini δεν σας λέει τίποτα, μία βρετανική εταιρία έχει φροντίσει να σας δώσει τις απαντήσεις. Με το αζημίωτο βέβαια.

Ο λόγος για την εταιρία Swind η οποία είχε την φαεινή ιδέα να μπει στην διαδικασία μετατροπής του κλασικού Mini σε ηλεκτρικό. Για να γίνει αυτό έχει αφαιρεθεί το μοτέρ βενζίνης και στην θέση του έχει μπει ένας ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με μία μπαταρία των 24 kWh.

Η απόδοσή του φθάνει στους 110 ίππους με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 km/h. Το βάρος του έχει αυξηθεί κατά 80 κιλά, κάτι όχι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και η ελαφριά αρχική βάση, ανεβάζει το σύνολο στα μόλις 720.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι χάρη στα νέα εξαρτήματα έχει γίνει καλύτερη κατανομή βάρους, ενώ η φόρτισή του διαρκεί γύρω στις 4 ώρες, με μέγιστη αυτονομία τα 200 χιλιόμετρα.

Το ωραίο βέβαια το αφήσαμε για το τέλος. Η τιμή του υπολογίζεται στα 90.000 ευρώ. Δηλαδή περισσότερα χρήματα από όσα κοστίζει ένα Audi e-Tron ή οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας. Το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν μαθαίνουμε ότι σ' αυτό το ποσό δεν θα συμπεριλαμβάνονται ούτε ο κλιματισμός, ούτε το υδραυλικό τιμόνι, ούτε το navigation.

H εν λόγω εταιρία σκοπεύει να κατασκευάσει περί τα 100 αυτοκίνητα προς πώληση κυρίως στην Βρετανία. Πολύ αισιόδοξους τους βλέπουμε...