Πόσα θα δίνατε για να νοικιάσετε μία Bugatti Veyron;


Αν όλα τα πράγματα έχουν την τιμή τους τότε και το όνειρο να οδηγήσει κανείς μία Bugatti έχει και αυτό το δικό του κόστος. Αλλά όχι μόνο αυτό.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/10/2018

Μοιάζει με επιθυμία που πραγματοποιείται μόνο στα όνειρα, αλλά αν είσαι μία εταιρία με έδρα το Las Vegas ξέρεις ότι η πώληση ονείρων είναι μία ιδιαίτερα επικερδής διαδικασία. Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για αυτοκινητικά όνειρα, όπως η οδήγηση μιας Bugatti.

H εταιρία αυτή είναι υπαρκτή, και ονομάζεται Royalty Exotic Cars. Στην διάθεσή της έχει μία Veyron την οποία προσφέρει προς ενοικίαση, με το ανάλογο κόστος.

Ποιό είναι αυτό το κόστος; Για 4 ώρες "μόλις" 15.000 δολάρια, για 8 ώρες 20.000 δολάρια και για 24 ώρες 30.000 δολάρια. Και αν σας φαίνονται πολλά, η εταιρία υποστηρίζει ότι κάθε μίλι που προστίθεται στο οδόμετρο της Veyron μειώνει την αξία της κατά 1.500 δολάρια (μάλλον υπερβολικό το ποσό...).

Το θέμα είναι ότι δεν αρκούν μόνο τα 30.000 δολάρια για να πάρεις το κλειδί και να φύγεις. Θα πρέπει παράλληλα να καταθέσεις μία εγγύηση από 150 έως 250 χιλιάδες δολάρια, ενώ θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις το κατάλληλο οικονομικό υπόβαθρο ότι μπορείς να την επισκευάσεις σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς.

Η συγκεκριμένη Veyron, η οποία είναι στην έκδοση Mansory (κάτι που προσθέτει στην αξία της έξτρα 1 εκατομμύριο δολάρια) διατίθεται κυρίως σε εταιρίες παραγωγής φιλμ και video αλλά και σε ελάχιστους πελάτες που μπορούν και έχουν την οικονομική άνεση να καλύψουν τις προϋποθέσεις.

Οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται...