Πόσα χρήματα θα δίνατε για αυτή την υπέροχη Alfa Romeo 75 Milano;


Την ίδια στιγμή που οι φήμες για το μέλλον της μιλανέζικης φίρμας οργιάζουν, μια  εξακύλινδρη Alfa Romeo 75 Milano αλλάζει χέρια υπενθυμίζοντας το ένδοξο παρελθόν της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/11/2019

Η είδηση της συγχώνευσης ανάμεσα στον γαλλικό όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών PSA και το FCA Group έφερε ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας την πολύπαθη Alfa Romeo και τα πλάνα ανασυγκρότησης της μιλανέζικης φίρμας που τα τελευταία χρόνια ισορροπεί επικινδύνως μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ελλείψει ανταγωνιστικών μοντέλων και οράματος.

Ευτυχώς υπάρχει και το παρελθόν της για να μας θυμίζει τις πραγματικές δυνατότητες ενός κατασκευαστή που έχει τη δική του θέση στην καρδιά κάθε φανατικού οπαδού της αυτοκίνησης.

Αυτήν τη φορά είναι η σειρά μιας εξακύλινδρής Alfa Romeo 75 Milano να κεντρίσει το ενδιαφέρον μας, αποδεικνύοντας με τον δικό της τρόπο ότι τα -πολλά- χρήματα δεν είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία.

Με μόλις 66.702 μίλια (107.346 χιλιόμετρα) στο οδόμετρό της και τον V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων να γουργουρίζει πανευτυχής κάτω από το μακρύ καπό της, η Alfa Romeo 75 Milano άλλαξε χέρια έναντι 13.000 δολαρίων.

Μετρώντας ήδη 30 χρόνια ζωής -η συγκεκριμένη έκδοση πέρασε στην παραγωγή το 1988-, η Alfa Romeo 75 Milano χαίρει άκρας υγείας, κάτι που το πιστοποιούν και οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν.

Ίσως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα ενός αυτοκινήτου που παράχθηκε σε μόλις 6.753 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 888 έφτασαν έως την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.