Πόσο αξίζει μια Ferrari 312T του Νiki Lauda; (Video)


Με το μονοθέσιο αυτό ο μεγάλος Αυστριακός είχε πάρει νίκες και pole positions σε αγώνες του 1975 και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα... 8 εκατομμύρια δολάρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/6/2019

Ο θάνατος του Niki Lauda πριν λίγες εβδομάδες άφησε πίσω μία μεγάλη ιστορία και κάποια μονοθέσια τα οποία είχε οδηγήσει στην διάρκεια της μεγάλης καριέρας του. Ένα από αυτά, μία Ferrari 312T ππρόκειται να βγει μέσα στον Αύγουστο σε δημοπρασία στο Pebble Beach στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το μονοθέσιο με αριθμό σασί 022 και είχε οδηγηθεί από τον Lauda σε μία σειρά αγώνων μέσα στο 1975 όπου είχε πάρει το πρωτάθλημα. Είχε νικήσει με αυτό το αυτοκίνητο το Γαλλικό Γκραν Πρι της χρονιάς, και είχε πάρει με αυτό και τις πέντε φορές που έτρεξε μαζί του.

Αν και κανείς δεν ξέρει γιατί ο νυν ιδιοκτήτης του θέλει να του πουλήσει, μάλλον έχει να κάνει με τον πρόσφατο θάνατο του Lauda και το γεγονός ότι αυτό ίσως αυτό ανεβάσει την αξία του.

Στα χέρια του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη έχει περάσει ένα μεγάλο restoration από εξειδικευμένους στις αγωνιστικές Ferrari ενώ έχει πάρει και βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε επιλεγμένα αγωνιστικά events.

To μοτέρ που κινεί το μονοθέσιο είναι ένας δωδεκακύλινδρος επίπεδος της Ferrari στα 3 λίτρα με απόδοση πάνω από 500 ίππους. Θεωρείται το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της F1 έχοντας 27 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών και τρία οδηγών, συντελώντας όσο κανένα άλλο στον μύθο της Ferrari στην Formula 1 πριν αντικατασταθεί στις αρχές της δεκαετίας του 80 από την 126C, την πρώτη turbo Ferrari στην F1.