Πόσο επιτυχημένα είναι τα υβριδικά στην γκάμα της Ferrari


Ο τομέας των υβριδικών οχημάτων πηγαίνει αρκετά καλά για τη Ferrari μέσα στο 2023.

  • ΦΩΤΟ: Ferrari
  • 5/8/2023

Η Ferrari παρουσίασε κι επίσημα τα οικονομικά στοιχεία της για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με αρκετά ενθαρρυντικά για την ίδια σημάδια.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία παρέδωσε 3.392 αυτοκίνητα, που αν και αποτελεί μείωση της τάξης του 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, είναι μέσα στις προβλέψεις της.

Συνολικά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, η Ferrari έχει πουλήσει 6.959 οχήματα, επίδοση αυξημένη κατά 4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το περασμένο έτος.

Το ενδιαφέρον είναι πως κινητήριος δύναμη των αυξημένων πωλήσεων είναι τα υβριδικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, κορυφαία σε πωλήσεις είναι η 296 GTS, ενώ δυνατά πηγαίνει και η 296 GTB, μαζί με τις θερμικές Roma και Portofino M. 

Με τέσσερα μοντέλα στην γκάμα της να είναι υβριδικά, προκαλεί εντύπωση που το 43% των πωλήσεών της αποτελείται από αυτά τα μοντέλα. 

Σε επίπεδο εσόδων, η Ferrari κατέγραψε αύξηση 14,1% φτάνοντας τα 1,67 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο, και 2,9 δισ. ευρώ για όλο το πρώτο εξάμηνο. Το καθαρό της κέρδος φτάνει τα 333 εκ. ευρώ.

«Το δεύτερο τρίμηνο έκλεισε με εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, υπογραμμίζοντας τα ισχυρά περιθώρια κέρδους που έχουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna. «Οι παραδόσεις που κάναμε αντικατοπτρίζουν ένα πλούσιο πορτφόλιο προϊόντων, ενώ συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε ένα γεμάτο βιβλίο παραγγελιών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

«Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της Ferrari και συνεχίζει να οδηγεί την ανάπτυξη και τα επιτεύγματά μας, όπως η αξέχαστη νίκη στο Le Mans».