Πόσο γρήγορη είναι πραγματικά η Bugatti Chiron;


Το ότι η Bugatti δεν έχει κάνει ακόμα προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτητας δημιουργεί αμφιβολίες για το ποια είναι στην πράξη η τελική της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/10/2018

Όταν παρουσιάστηκε η Bugatti Chiron οι περισσότεροι πίστευαν πως ήταν απλά θέμα χρόνου το πότε το υπεραυτοκίνητο των 1.500 PS θα προσπαθούσε να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας των 430 km/h που κατείχε η προκάτοχό της Veyron στην έκδοσή της Super Sport.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση, με επίσημη δικαιολογία από την πλευράς της γαλλικής εταιρείας του ομίλου Volkswagen και δια στόματος του επικεφαλής της Stephan Winkelmann, πως δεν υπάρχουν κατάλληλα ελαστικά προκειμένου να φτάσει η Chiron τα 483 km/h (300 mph). Ταυτόχρονα ο Winkelmann με μια άλλη δήλωσή του που έλεγε πως «δεν με ενδιαφέρει η τελική της Chiron από τη στιγμή που και οι πελάτες μας δεν ενδιαφέρονται για αυτήν», έδωσε λαβές σε όσους ισχυρίζονται πως η Bugatti «κλέβει» με τα νούμερα που ανακοινώνει.

Ένα από αυτούς είναι και ο John Hennessey, ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης αμερικάνικης μάρκας των super cars, το Venom GT της οποίας είχε πετύχει το 2014 ταχύτητα 435,31 km/h που όμως δεν αναγνωρίστηκε ως επίσημο ρεκόρ.

Ο Hennessey υπολογίζει πως η Bugatti αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 460 km/h και θεωρεί πως στη συνέχεια θα κάνει προσπάθεια δημιουργία νέου ρεκόρ με μια ειδικά έκδοση με αεροδυναμικές μετατροπές ειδικά για αυτόν το σκοπό.

Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ ταχύτητας ανήκει στο Koenigsegg Regera GT με 447,2 km/h, ενώ ο Hennessey πιστεύει πως το δικό του Venom F5 των 1.600 ίππων θα είναι το πρώτο που θα φτάσει τα 483 km/h και θα σπάσει το φράγμα των 300 mph.