Πόσο κοστίζει η Mercedes EQV;


Η ηλεκτρική εκδοχή της V-Class είχε παρουσιαστεί πέρυσι και τώρα ξεκινά το εμπορικό της λανσάρισμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/5/2020

Η Mercedes έχει ως στόχο να χτίσει μια γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινώντας από τα μεγαλύτερα μοντέλα της όπως είναι η EQC που κυκλοφορεί από πέρυσι και τώρα η EQV. Πρόκειται για ένα μεγάλο πολυχρηστικό MPV που βασίζεται στην πολύ πετυχημένη εμπορικά V-Class που χρησιμοποιείται για την μεταφορά επιβατών με όλες τις ανέσεις μιας Mercedes.

Φυσικά το λανσάρισμα της EQV ξεκινά από την αγορά της Γερμανίας όπου ανακοινώθηκε η τιμή πώλησης από τις 71.388 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων). Και όταν με το καλό φτάσει και στην εγχώρια αγορά μην περιμένετε μεγάλη απόκλιση στην τιμή. Τουλάχιστον για όσους θέλουν να μετακινούν τους πελάτες τους με το ελάχιστο κόστος χρήσης και δίχως να ρυπαίνουν.

Η τιμή αυτή αφορά στην έκδοση EQV 300 με το μακρύ μεταξόνιο αφού το αμάξωμα με το στάνταρ (μεταξόνιο) θα λανσαριστεί αργότερα. Έτσι, σε αυτή την έκδοση η χωρητικότητα της μπαταρίας λιθίου ιόντων είναι στις 90 kWh προσφέροντας αυτονομία για έως 418 km.

H μπαταρία τροφοδοτεί με ενέργεια το σύστημα πρόωσης eATS όπου στον μπροστινό άξονα υπάρχει ενσωματωμένος ο ηλεκτροκινητήρας με την μετάδοση και τα ηλεκτρονικά ισχύος. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ είναι στα 204 PS και η ροπή στα 362 Nm με την τελική να περιορίζεται στα 140 km/h και προαιρετικά να «απελευθερώνεται» έως τα 160 km/h.

Η φόρτιση μπορεί να γίνει στα 11 kW με onboard φορτιστή ρεύματος AC ή σε ταχυφορτιστή DC 110 kW με χρόνο φόρτισης 45 min από το 10 έως το 80%. Ανάλογα με την διάταξη στο εσωτερικό η EQV των 3 tn μπορεί να μεταφέρει έξι, επτά ή οκτώ επιβάτες.