Πόσο κοστίζει το KIA EV6 των 585 ίππων;


Οι παραγγελίες για το ηλεκτροκίνητο KIA EV6 έχουν ήδη ξεκινήσει σε αρκετές αγορές του πλανήτη με την τιμή στη M. Βρετανία να ξεκινά από τα 48.000 ευρώ.

  • 31/3/2021

Η αποκάλυψη του KIA EV6 αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ημέρων, επιβεβαιώνοντας με την επιβλητική μορφή του αλλά και με τις πολλά υποσχόμενες προδιαγραφές του ότι υπάρχει… ζωή και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

To KIA EV6 θα προσφέρεται σε πλήθος εκδόσεων, οι οποίες θα διαφοροποιούνται μεταξύ τους από τον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων, την ισχύ και τη χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τα επίπεδα εξοπλισμού, κρατώντας ως μοναδική σταθερά τις επιβλητικές διαστάσεις του αμαξώματος, με το μήκος του αγγίζει τα 4,7 μέτρα και τον χώρο που αναλογεί στις αποσκευές να ξεκινά από τα 520 λίτρα.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στις εκδόσεις του αυτοκινήτου και στις τιμές στις οποίες προσφέρονται στην αγορά της Μ. Βρετανίας, όπου οι παραγγελίες του KIA EV6 έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η «βασική» έκδοση του KIA EV6 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων, ο οποίος τοποθετείται στον πίσω άξονα και κινεί τους πίσω τροχούς.

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 58 kWh και αυτονομία 335 χιλιομέτρων, ενώ σε ό,τι  αφορά στις επιδόσεις, η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Η μικρότεση σε ισχύ έκδοση του KIA EV6 θα κοστίζει στη Μ. Βρετανία 48.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα όποιο κίνητρα προσφέρονται για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γηραιά Αλβιώνα.

Η αμέσως επόμενη έκδοση του αυτοκινήτου εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 77,4 kWh καθώς και με έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα η απόδοση του οποίου φτάνει τους 228 ίππους.

Από εκεί και πέρα περνάμε στις τετρακίνητες εκδόσεις του κορεατικού crossover στις οποίες συναντάμε δύο ηλεκτροκινητήρες. Η έκδοση με τις μπαταρίες των 58 kWh αποδίδει 235 ίππους και προσφέρει αυτονομία 335 χιλιομέτρων.

Στους 325 ίππους σταματά η τετρακίνητη έκδοση με τις μπαταρίες των 77,4 kWh με την αυτονομία σε αυτήν την περίπτωση να διαμορφώνεται στα 425 χιλιόμετρα.

Τέλος, υπάρχει και η κορύφαια έκδοση GT των 585 ίππων και των 400 χιλιομέτρων αυτονομίας, η οποία έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και να αναπτύσσει την ταχύτητα των 260 χλμ./ώρα.

Το KIA EV6 GT αναμένεται να αποτελέσει την κορυφαία ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της κορεατικής φίρμας γεγονός που το δηλώνει με τον τρόπο της και η τιμή των 68.500 ευρώ.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι μια προκαταβολή των 100 βρετανικών λιρών αρκεί για να εξασφαλίσει σε κάποιον ένα από τα πρώτα KIA EV6 που θα παραδοθούν στην αγορά της Μ. Βρετανίας τον προσεχή Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.