Πόσο πωλείται η απίστευτη Cobra των 800 ίππων που οδηγούσε ο ίδιος ο Shelby;


Πρόκειται για μία από τις δύο υπετροφοδοτούμενες Cobra που υπάρχουν στον κόσμο και στις ημέρες της δόξας της είχε φθάσει να αποδίδει έως και 800 άλογα.

  • 20/2/2021

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ένα από τα πιο σημαντικά συλλεκτικά κομμάτια ολόκληρης της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πρόκειται για μία Shelby Cobra 427 Super Snake, η οποία ανήκε στον ίδιο τον Carroll Shelby, και βγαίνει σε δημοπρασία μέσα στον Μάρτιο στις ΗΠΑ.

Ο δημιουργός του ήθελε να έχει την απόλυτη Cobra που υπήρξε ποτέ, και γι' αυτό έκανε αρκετές προσθήκες και μετατροπές. Η πιο σημαντική ήταν η προσθήκη δύο υπερσυμπιεστών, οι οποίοι ανέβασαν την ισχύ του V8 στους απίστευτους για εκείνη την εποχή 800 ίππους.

Το αυτοκίνητο είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη για αγώνες επίδειξης και επέστρεψε στην Αμερική όπου έμεινε στην κατοχή του ίδιου του Shelby. Ο ίδιος μάλιστα οδηγώντας το είχε καταφέρει να ξεπεράσει τα 306 km/h, νούμερο απίστευτο για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

Μετά τον Shelby πέρασε στα χέρια του τραγουδιστή Jimmy Webb ο οποίος την αγόρασε το 1970 και την κράτησε κοντά του για πάνω από δύο δεκαετίες μέχρι να του την πάρει για χρέη η Εφορία. Από εκεί και πέρα άλλαξε αρκετά χέρια, την τελευταία φορά για 5,5 εκατομμύρια δολάρια το 2007.

 Η τιμή που αναμένεται να πιάσει σε αυτή τη νέα πώληση θα είναι σίγουρα πάνω από τα 8 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα ακριβότερα αμερικάνικα αυτοκίνητα στην ιστορία.