Πόσο θα πωληθεί η Lamborghini Huracan του Πάπα;


Για να ακριβολογούμε αυτή η Huracan RWD δεν είναι το προσωπικό μεταφορικό μέσο του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά μία που του είχε παραχωρηθεί ως δωρεά.

  • 30/4/2018

Και με την σειρά του ο Άγιος άνθρωπος είχε ανακοινώσει από πέρυσι πως αυτή η συλλεκτική κατά μια έννοια Huracan θα πωληθεί με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Η δημοπρασία θα οργανωθεί από την γνωστή RM Sotheby’s και θα λάβει χώρα στις 12 Μαΐου στο κοσμοπολίτικο πριγκιπάτο του Μονακό. Εκεί θα προσέλθουν οι σχετικοί… πιστοί για να βάλουν λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη και να συγκεντρωθούν περίπου 250-350 χιλιάδες ευρώ, όπως εκτιμάται.

Η σπέσιαλ Huracan έχει ειδική διακόσμηση και βαφή που τιμά την σημαία του Βατικανό, ενώ το πακέτο συμπληρώνει ένα σετ ζαντών αποκλειστικής σχεδίασης σε μαύρο και ασημί με δαγκάνες φρένων της Nero. Φυσικά, υπάρχει και η υπογραφή του Πάπα Φραγκίσκου στο καπό που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε αυτή την άγια Lamborghini. 

To 70% των εσόδων θα δοθούν στο ιρακινή πόλη του Nineveh που είχε πληγεί από τον ISIS, το 10% στην Amici per il Centrafrica Onlus και το υπόλοιπο 20% σε χριστιανικές οργανώσεις.