Πόσους τόνους μπορεί να τραβήξει το θηριώδες Chevrolet Silverado HD;


Η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς ημιφορτηγού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μίνι τράκτορας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CHEVROLET
  • 9/10/2020

Τα μεγάλα pick-up στις ΗΠΑ είναι κυριολεκτικά πολύ-εργαλεία, μιας και καλούνται να καλύψουν πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Από τη μεταφορά επιβατών και φορτίων μέχρι και τι να σύρουν μεγάλα τροχόσπιτα, σκάφη, τρέιλερ.

Φυσικά δεν έχουν όλα την ίδια ικανότητα ρυμούλκησης με τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα να είναι αυτά που έχουν μεγάλα μεταξόνια, ισχυρούς κινητήρες και βέβαια μεγάλο απόβαρο. Ένα από αυτά είναι και το Silverado HD, όπου το HD από το Heavy Duty, το οποίο ανανεώθηκε πρόσφατα από τη Chevrolet.

Έτσι λοιπόν στην πιο πρόσφατη εκδοχή του μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι και 36.000 λίμπρες, που αντιστοιχούν σε 16,33 τόνους. Τιμή που παραπέμπει σε… τράκτορα νταλίκας. Άλλωστε για το σκοπό αυτό το HD ένα παρόμοιο σύστημα κοτσαρίσματος στην καρότσα του.

O κινητήρας είναι ένας Duramax diesel 6,6 lt που αποδίδει 406 PS και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Alison.

Οι μηχανικοί της Chevrolet έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στα συστήματα υποβοήθησης για την κίνηση με τρέιλερ. Έτσι υπάρχουν συνολικά 8 κάμερες που παρέχουν συνολικά 15 διαφορετικές οπτικές γωνίες, ενώ στο σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας λαμβάνει υπόψη του το συνολικό μήκος του συρμού. Επίσης υπάρχει και προειδοποίηση κατά την όπισθεν αν το τιμόνι έχει στρίψει πολύ και υπάρχει κίνδυνος να διπλώσει η ρυμούλκα.