Πότε έρχεται η νέα Aston Martin Valhalla;


Η Aston Martin ανακοίνωσε πότε θα κυκλοφορήσει επιτέλους η πολυαναμενόμενη Valhalla.

  • 3/2/2022

Μετά την παρουσίαση της πανίσχυρης DBX707, η Aston Martin ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη Valhalla, το πολυαναμενόμενο hypercar που σχεδιάστηκε από τον περίφημο Adrian Newey.

Ο CEO της εταιρείας, Tobias Moers, δήλωσε πως το μοντέλο θα φτάσει στους αγοραστές του το 2024.

Ο τοποθετημένος στο κέντρο με διπλό turbo V8 των 4,0 λίτρων βασίζεται στον κινητήρα που κατασκευάζεται για την AMG GT Black Series και θα μπορεί να περιστρέφεται στις 7.200 σ.α.λ. και να παράγει 740 ίππους. Οι πληροφορίες που έρχονται από την βρετανική εταιρεία λένε ότι οι κινητήρες θα κατασκευάζονται στο χέρι από εξαρτήματα που παρέχονται από την AMG στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο V8 θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα μέσω ενός εντελώς νέου 8τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων από τον Ιταλό προμηθευτή Graziano. Θα συμπληρώνεται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ο ένας εκ των οποίων θα τροφοδοτεί τον εμπρός άξονα και ο άλλος θα λειτουργεί βοηθητικά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Aston Martin ισχυρίζεται ότι συνδυαστικά μπορούν να προσθέσουν έως και 200 ??ίππους, φτάνοντας συνδυασμένη απόδοση 937 ίππων.

Παράλληλα, ενσωματώνεται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα (e-diff), για επίτευξη κορυφαίας πρόσφυσης και μειωμένες κλίσεις.

Όπως και η Ferrari SF90 Stradale, η Valhalla θα μπορεί να λειτουργεί σε καθαρή ηλεκτρική λειτουργία, αν και μόνο για μικρές αποστάσεις και με κίνηση αποκλειστικά μέσω του μπροστινού άξονα. Η λειτουργία EV θα έχει τελική ταχύτητα 80 mph και αυτονομία μόλις 15 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.