Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Ford Puma;


Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Ford, το Puma EV θα παρουσιαστεί το 2024 και θα μοιράζεται πολλά τεχνικά στοιχεία με τα ηλεκτρικά e-van της μάρκας με το μπλέ οβάλ.

  • 29/3/2022

Η νέα και πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς Β-SUV της Ford, του Puma, θα φτάσει στην αγορά το 2024, ως μέρος του πλάνου ηλεκτροκίνησης «Model e» της Fordπου περιλαμβάνει δύο μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV μοντέλα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά van.

Σύμφωνα με το βρετανικό Auto Express που έχει τις σχετικές πληροφορίες, το Puma EV θα μοιράζεται πολλά τεχνικά μέρη με τις επερχόμενες ηλεκτρικές εκδόσεις των επαγγελματικών van της Ford, Transit Courier και Torneo Courier με σκοπό να διατηρήσει την τιμή του σε προσιτά επίπεδα και είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Global-B του υπάρχοντος Puma.

Η Fordέδωσε ήδη στη δημοσιότητα μια teaser εικόνα του Puma EV και από την πρώτη ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα (render) μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για την σχεδίαση του ηλεκτρικού Puma. Η ηλεκτροκίνητη έκδοση δεν θα έχει καμία δραστική αλλαγή, διατηρώντας το καμπυλωτό σχήμα του crossover της Ford, τους ψηλά τοποθετημένους προβολείς και το κεκλιμένο πίσω μέρος. Οι κυριότερες αλλαγές θα αφορούν την κλειστή μπροστινή μάσκα για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, τη νέα σχεδίαση των φώτων LED και τον ελαφρώς πιο καθαρό προφυλακτήρα εμπρός.

Το ηλεκτρικό Puma θα κατασκευάζεται παράλληλα με τα επερχόμενα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford στο εργοστάσιο στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Τα άλλα δύο νέα ηλεκτρικά SUV της μάρκας, ένα SUV μοντέλο μεσαίου μεγέθους και ένα πιο σπορ crossover, πρόκειται να παραχθούν στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία, το οποίο μετατρέπεται σε μονάδα παραγωγής αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων, χάρη σε μία συνολική επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών. Σε αντίθεση με το Puma, αυτά τα δύο νέα ηλεκτρικά SUV θα υιοθετήσουν την αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική MEB της Volkswagen, ως μέρος της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία για το μέγεθος της μπαταρίας του ηλεκτρικού Puma, αλλά η μέγιστη αυτονομία αναμένεται να είναι άνω των 300 χιλιομέτρων, βάζοντας το έτσι απέναντι στον ανταγωνισμό των μικρών ηλεκτρικών crossover, όπως το Kia Soul EV και το Peugeot e-2008.