Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το νέο Nissan Ariya;


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Nissan μπορεί να βρίσκεται στην παραγωγή και να πωλείται κανονικά στην Ιαπωνία ήδη από το 2020, αλλά στην Ευρώπη δεν το έχουμε δει ακόμα και το περιμένουμε μέσα στο τρέχον έτος. Πότε θα έρθει στη χώρα μας.  

  • 6/2/2022

Είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV κουπέ της Nissan, της εταιρείας που έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται ότι ήταν η πρώτη παγκοσμίως που έβαλε στην μαζική παραγωγή ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το γνωστό σε όλους LEAF.  

Με ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος χάρη στη μεγάλη μάσκα του και με μια έντονη κλίση της οροφής που του εξασφαλίζει μια δυναμική παρουσία, το νέο Ariyaείναι το ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα Tesla Model Y και VW ID.4. Από πλευράς διαστάσεων το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.595 mm, το πλάτος στα 1.850 mm και το ύψος στα 1.660 mm, με το μεταξόνιο στα 2.775 mm.

Το Nissan Ariya θυμίζουμε ότι παρουσιάστηκε το 2020, όμως ξεκίνησε να διατίθεται αρχικά μόνο στην Ιαπωνία και ενώ οι πρώτες πληροφορίες το ήθελαν να έρχεται στην Ευρώπη το 2021, αυτό τελικά θα συμβεί φέτος.

Το Ariya θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες, καθώς και με δύο διαθέσιμες μπαταρίες, με χωρητικότητα 63 και 87 KWh, ενώ στην «βασική» έκδοση με τον ένα μόνο ηλεκτροκινητήρα η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς. Στο βασικό πισωκίνητο Ariya λοιπόν, με τη μικρή μπαταρία ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 218 PS και 300 Nm, ενώ με τη μεγάλη μπαταρία 245 PS και την ίδια ροπή. Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα του Ariya, με τον δίδυμο ηλεκτρικό κινητήρα θα διαθέτουν την πιο προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης της Nissan, e-4ORCE.

Η έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία των 87 kWh θα είναι και αυτή με τη μεγαλύτερη αυτονομία των 480 χιλιομέτρων (360 χιλιόμετρα στο μικρότερο). Η κορυφαία και 4κίνητη έκδοση e-4ORCE Performance θα αποδίδει 280 PS με την μπαταρία των 63 kWh και 395 PS με αυτή των 87 kWh.

Οι πωλήσεις του νέου Nissan Ariya θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους και η τιμή εκκίνησης αναμένεται να είναι λίγο κάτω από τις 40.000 ευρώ. Στη χώρα μας το νέο Nissan Ariya αναμένεται τον ερχόμενο Ιούνιο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.