Πότε θα γίνει 100% ηλεκτρική η Ferrari;


Σύμφωνα με τον CEO της ιταλικής εταιρίας αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FERRARI
  • 5/11/2020

Την δήλωση αυτή την έκανε ο διευθυντής της Ferrari, Louis Camilleri, στη διάρκεια μιας παρουσίασης για τους επενδυτές καθησυχάζοντας κάθε petrolhead.

Μάλιστα είπε πως η εταιρία του θα μείνει πιστή στους κινητήρες καύσης και πως μέχρι αυτός να αφήσει τα εγκόσμια δεν πιστεύει πως οι ηλεκτρικές πωλήσεις θα ξεπεράσουν το 50% των πωλήσεων της μάρκας. Σημειώστε δε πως σήμερα ο Camilleri είναι 65 ετών.

Η Ferrari δεν διαθέτει ακόμη πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και πιθανότατα αυτό να γίνει με την Purosangue και προς τα μέσα της δεκαετίας. Μέχρι τώρα το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας είναι η plug-in υβριδική SF90 Stradale που συνδυάζει έναν τετράλιτρο twin-turbo βενζινοκινητήρα με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και ηλεκτροκίνηση για περίπου 25 km.

Τo λανσάρισμα ενός EV μοντέλου είναι κάτι το οποίο οι ιθύνοντες της εταιρίας δεν το πολύ θέλουν, αλλά θα το κάνουν και λόγω των εκπομπών ρύπων.

Πάντως είναι πλέον βέβαιο πως η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος και όταν ο SEO της Ferrari λέει πως μέσα σε μια-δύο δεκαετίες οι πωλήσεις των EV θα βρίσκονται κάτω, αλλά κοντά στο μισό των πωλήσεων, αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για το τι μας περιμένει. Καλά να είμαστε, έως τότε…