Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα Skoda Fabia;


Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τη νέα Skoda Fabia να επιστρέφει και μάλιστα σύντομα με ουσιαστικές αναβαθμίσεις και μοναδικό σκοπό να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε προτάσεις, όπως τα Toyota Yaris, Renault Clio, Ford Fiesta κ.α.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SKODA
  • 25/9/2020

Την είδηση επιβεβαίωσε το νέο πρόσωπο στο τιμόνι της Skoda, o Thomas Shafer, ο οποίος προέρχεται από υψηλή θέση στο VW Group στη Νότιο Αφρική και αντικαθιστά τον Bernhard Maier ως CEO στα αρχηγεία της μάρκας στο Mlada Boleslav.

Ανάμεσα στα μελλοντικά πλάνα της Skoda o Shafer σε προσωπική του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας αναφέρθηκε στην επόμενη γενιά Fabia η οποία θα λανσαριστεί μέσα στο 2021. Πέρα από αυτό δεν αποκάλυψε κανένα άλλο στοιχείο, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB A0 που χρησιμοποιείται ήδη στα VW Polo, Seat Ibiza, μέχρι και στο Audi A1.

H νέα Fabia (η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το Enyaq) δεν θα έχει ντίζελ έκδοση και το πιθανότερο είναι πως όλη η γκάμα της θα ένα με τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα αφού αποκλείεται να μπει κάτω από το καπό ο δίλιτρος TSI του Polo και πιθανότατα ο 1.5 TSI. Όσο για τα δυναμικά χαρακτηριστικά θα είναι ισορροπημένα και εστιασμένα στην άνεση και δίχως να υπολείπονται σε οδηγική απόλαυση.

Σχετικά με τους χώρους αναμένονται λίγο μεγαλύτεροι αφού αυξημένες πιθανότατα θα είναι και οι εξωτερικές διαστάσεις. Η άνεση τεσσάρων ή και πέντε επιβατών είναι πάντως η προτεραιότητα των σχεδιαστών και για τη νέα Fabia, που σε πολλές αγορές θα κληθεί να παίξει και το ρόλο του μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου. Πολύ πιθανό είναι να διαθέτει και το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία, όπως και simply clever διευκολύνσεις.

Τέλος, να πούμε πως Schafer διατηρεί μεγάλες προσδοκίες για την Fabia και παρόλο που η Skoda βασίζει την κερδοφορία της από τα μοντέλα στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Όσο για το τι θα γίνει κάτω από την Fabia, το Citigo δεν πωλείται πλέον και το πιο πιθανό είναι να πάρει την θέση του ένα νέας γενιάς ηλεκτρικό citycar.