Πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το Toyota GR Yaris; (video)


Ένα από τα πιο καυτά pocket-rocket και ο αντίπαλος του Ford Fiesta ST μετρά αντίστροφα για την αποκάλυψή του.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/12/2019

Με μία λιτή ανακοίνωση η Toyota ανακοίνωσε πως η παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου «GR Yaris», όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Ιανουαρίου στο Makuhari Messe, στην Ιαπωνία. Με λίγα λόγια στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο.

Η Gazoo Racing έχει ήδη αποκαλύψει αρκετά teaser στοιχεία με τον προγραμματισμό της αποκάλυψης του αυτοκινήτου στο ράλι της Αυστραλίας να έχει αναβληθεί ελέω της μεγάλης φωτιάς. Επίσης, η Toyota δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό, αλλά το λογότυπο GR-4 έχει ήδη προδώσει την ύπαρξη κίνησης στους τέσσερις τροχούς, όπως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Κάτι που φαίνεται και από την κεντρική φωτογραφία όπου το πιο hot Yaris σηκώνει σκόνη γύρω του. Η Toyota μπήκε στο WRC το 2017 και την επόμενη σεζόν σημείωσε πέντε νίκες. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα των οδηγών με τον Tanak, όταν το κατασκευαστών το πήρε η Hyundai.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το GR Yaris θα έχει κάτω από το καπό του έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 lt που θα εφοδιάζεται με σύστημα υπερτροφοδότησης για να αποδώσει κάπου στα 200 άλογα. Όσο για την μετάδοση, αυτή πιθανότατα θα την αναλαμβάνει ένα μηχανικό 6άρι κιβώτιο.