Πότε θα παρουσιαστεί η πρώτη ηλεκτρική Lotus;


Στις 16 Ιουλίου η βρετανική εταιρία θα παρουσιάσει στο Λονδίνο την πλήρως ηλεκτρική Lotus Type 130.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/6/2019

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που δείχνει πως ακόμη και για μια μικρή εταιρία που κατασκευάζει αυθεντικά σπορ αυτοκίνητα έφτασε η ώρα για να μπει στην ηλεκτροκίνηση. Στο παρακάτω βίντεο οι Βρετανοί δίνουν μια πρώτη γεύση από την Type 130 δείχνοντας το ηλεκτρικά ανοιγόμενο κάλυμμα της υποδοχής φόρτισης του αυτοκινήτου.

Το πλήρως ηλεκτρικό hypercar εμφανίζεται με τις ευλογίες του κινεζικού ομίλου Geely που κατέχει μεταξύ άλλων την Volvo, την μισή Smart και φυσικά την Polestar από την οποία πιθανότατα θα προέρχεται το σύστημα πρόωσης. Στην εξέλιξη της Type 130 θα συμμετάσχει και η Williams Advanced Engineering που θα φροντίσει η συνδυασμένη ισχύς να φτάνει κοντά στα 1.000 άλογα με αυτονομία περίπου στα 400 km.

Οι πρώτες δηλώσεις έρχονται από το βρετανικό Auto Express στο οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus Phil Popham είπε μεταξύ άλλων: "Το Type 130 θα είναι η πιο δυναμική και ολοκληρωμένη Lotus στην ιστορία μας. Σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την επωνυμία μας, καθώς είναι ενδεικτικό για το που είμαστε και τι πρόκειται να έρθει".

Η παραγωγή της Type 130 θα περιοριστεί σε μόλις 130 αυτοκίνητα και θα κατασκευάζεται στο Norfolk. Αξιοσημείωτο είναι πως η Type 130 θα είναι το πρώτο πλήρως καινούργιο μοντέλο παραγωγής από το 2008!