Που βρίσκονται αυτές οι κλασικές Porsche 911 Turbo και 911 Targa;


Μην σας ξεγελά το καλοσχεδιασμένο σκηνικό αφού αυτές οι Porsche μπορούν να τοποθετηθούν στο γραφείο ή την βιβλιοθήκη σας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/1/2021

Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί η νέα πρόταση της Lego αφορά στις κλασικές Porsche 911 Targa και 911 Turbo και συγκεκριμένα των μοντέλων της δεκαετίας του 1970 και του 1980. Το κιτ είναι τύπου «2 σε 1» και αποτελείται από 1.458 κομματάκια. Ο κάτοχός του μπορεί να επιλέξει ποια εκδοχή θα επιλέξει αλλάζοντας το πίσω μέρος και την οροφή.

Έτσι, αν βαρεθεί να βλέπει μια 911 Turbo μπορεί να την αποσυναρμολογήσει και να την φτιάξει ξανά ως 911 Targa. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα επιλογή η οποία προέκυψε πριν αποφασιστεί αν στην αγορά θα κυκλοφορήσει το κιτ για την 911 Targa ή την 911 Turbo. Τελικά, γιατί όχι και τα δύο σε ένα;

Χαριτολογώντας η Lego λέει πως αυτό το κιτ είναι από τα λίγα που έχουν πραγματικά σχεδιαστεί σε ένα γκαράζ. Πάντως, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αφού ο βασικός σχεδιαστής της Lego το δημιούργησε από ένα μικρό στούντιο που έφτιαξε στο γκαράζ του.

Και το αποτέλεσμα κρίνεται πολύ επιτυχημένο αφού το αυτοκίνητο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από την κλασική του φόρμα και τους μπροστινούς στρόγγυλους προβολείς. Παρατηρείστε την προσοχή που έχει δοθεί στην λεπτομέρεια όπως στα λάστιχα, στο εσωτερικό (με το τιμόνι, το πίνακα οργάνων, το λεβιέ των ταχυτήτων και του χειρόφρενου), στην οροφή και φυσικά στο boxer στο πίσω μέρος.

To πολύ ενδιαφέρον κιτ της Lego θα είναι διαθέσιμο από τις 16 Φεβρουαρίου με τιμή στα 130 ευρώ.