Που θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο η Dyson;


Τελικά η γνωστή εταιρία που κατασκευάζει ηλεκτρικές σκούπες επέλεξε την Σιγκαπούρη αντί για την Βρετανία ως χώρα κατασκευής για το EV της ώστε να είναι πιο κοντά στις ασιατικές χώρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/10/2018

Στην Σιγκαπούρη θα αναβαθμιστεί μία εγκατάσταση (ήδη με 1.100 υπαλλήλους για την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων για τις σκούπες) όπου θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Dyson και όπου θα επενδυθούν 2,5 δισεκατομμύρια στερλίνες. Η γραμμή παραγωγής αναμένεται να πάρει μπροστά το 2021 και προς τα τέλη του χρόνου να ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις.

Αυτό θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό και γενικότερα το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας όπως το έχει οραματιστεί ο 70χρονος James Dyson που καταλαμβάνει 414η θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη στην λίστα του Forbes.

"Η απόφαση για το πού να κατασκευάσουμε το αυτοκίνητό μας ήταν πολύπλοκη, βασισμένη στις αλυσίδες εφοδιασμού, την πρόσβαση στις αγορές και τη διαθεσιμότητα της τεχνογνωσιας που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας", δήλωσε ο CEO της Dyson, ο Jim Rowan.

Πάντως η Dyson σκοπεύει να επενδύσει πολλά περισσότερα στην ηλεκτροκίνηση και πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πολλά υποσχόμενες μπαταρίες στερεού τύπου που θα παρέχουν μεγαλύτερη ενέργεια και το κυριότερο είναι πιο ασφαλείας στην ανάφλεξη και την έκρηξή τους σε χτυπήματα (κάτι που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των μπαταριών λιθίου-ιόντων).