Πουλήθηκε η Range Rover λιμουζίνα που μετέφερε τον Mike Tyson - Τι ποσό «έπιασε» (photos)


Αυτό το Range Rover του 1994 μετατράπηκε σε λιμουζίνα για χάρη ενός Σουλτάνου και έγινε διάσημο το 2000 εξαιτίας του Mike Tyson!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ICONIC AUCTIONEERS
  • 12/11/2023

Το Range Rover χαρακτηρίζεται για τις ανέσεις και την πολυτέλειά του, ωστόσο δεν συνηθίζεται να παίζει το ρόλο λιμουζίνας. Όμως, όταν το «απαιτεί» ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, όλα γίνονται!

Το συγκεκριμένο Range Rover Vogue LSE του 1994, με V8 κινητήρα 4,3 L, μετετράπη σε λιμουζίνα από την Townley Cross Country Vehicles Ltd., μία από τις κορυφαίες εταιρείας μετατροπών της δεκαετίας του ’90, κατ’ απαίτηση του Σουλτάνου ο οποίος την ήθελε για τον μικρότερο αδερφό του, τον πρίγκιπα Jefri.

Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε μέσα σε 9 μήνες, με φημολογούμενο κόστος περίπου 154.000 ευρώ και το μήκους 4.470 mm SUV «μεταμορφώθηκε» σε λιμουζίνα σχεδόν 5.700 mm, απέκτησε δύο επιπλέον σταθερές πόρτες στο κέντρο ενώ και η οροφή του «σηκώθηκε» κατά 200 mm. Οι εξωτερικές του αλλαγές ολοκληρώθηκαν με την ηλιοροφή, τα φιμέ τζάμια και τη μαύρη βαφή από τον σχετικό κατάλογο χρωματολογίου της Rolls-Royce.

Το εσωτερικό απέκτησε ένα πλήρως ηλεκτρικό κεντρικό τμήμα με γυάλινο πάνελ, τρία πίσω καθίσματα δύο εκ των οποίων ρυθμίζονταν ηλεκτρικά, πλήρες air condition, στερεοφωνικό/CD player και δύο τηλεοράσεις 8 ιντσών με δυνατότητα εγγραφής VHS. Φυσικά δεν έλειψε η απαραίτητη μοκέτα, τα τραπεζάκια και διάφορες άλλες «ευκολίες» που για την εποχή ήταν αρκετά εντυπωσιακές.

Τον Ιούνιο του 2000, το συγκεκριμένο Range Rover έγινε… διάσημο, όταν χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει τον Mike Tyson για τις ανάγκες ενός αγώνα πυγμαχίας στην Γλασκώβη. Εκείνη την εποχή έγινε γνωστό ότι το οδόμετρό του είχε μόλις 16.000 km και προσφερόταν προς πώληση από την εταιρεία Glasgow Car Company.

Το SUV απέκτησε νέο ιδιοκτήτη από την Δανία τον Ιανουάριο του 2008, αλλά κάποια στιγμή «επέστρεψε» στο Ηνωμένο Βασίλειο και έκτοτε τέθηκε υπό τη φροντίδα της Bishop’s Heritage, εταιρείας που ειδικεύεται στα Range Rover. Το 2020 αγοράστηκε από έναν ιδιώτη στη δημοπρασία NEC Classic Motor Show και προστέθηκε στην πλούσια συλλογή αυτοκινήτων του.

Η μοίρα του συγκεκριμένου Range Rover φαίνεται ότι ήθελε να βρεθεί εκ νέου σε δημοπρασία, όπως και έγινε. Συμμετείχε πριν από λίγες ώρες - το Σάββατο 11 Νοεμβρίου - σε αυτή του οίκου Iconic Auctioneers, έχοντας μόλις 27.320 km στο οδόμετρό του και πουλήθηκε για 31.500 λίρες Αγγλίας, κάτι λιγότερο από 36.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δημοπρασία η Mercedes-Benz 190E που έτρεξε ο Niki Lauda (photos)

Σε δημοπρασία αυτή η σπάνια Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25 της Manthey (photos)

Η πρώτη Aston Martin DB12 πωλήθηκε σε δημοπρασία και το ποσό... ζαλίζει