Σε δημοπρασία το Range Rover Classic του Bob Marley


Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, αυτό το αντίγραφο είναι σε κάκιστη κατάσταση, αλλά έχει τη δική του ιστορία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: CLASSIC CAR AUCTIONS
  • 27/2/2023

Ένα Range Rover Classic του 1980 σε πολύ κακή κατάσταση θα βγει σε δημοπρασία στις 25 του ερχόμενου Μαρτίου, από τον οίκο Classic Car Auctions.

Με βάση τις φωτογραφίες που το συνοδεύουν, το πιθανότερο είναι να μην προσέλκυε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν δεν υπήρχε η βεβαιότητα για το ποιος ήταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του.

Το πρωτότυπο έγγραφο καταχώρησης του Range Rover αναφέρει το όνομα «Robert Nesta Marley». Καλά καταλάβατε, πρόκειται για ένα εκ των δύο Rover του θρυλικού Bob Marley.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε σε δημόσια δημοπρασία αυτό το Range Rover που ανήκε στον Bob Marley», δήλωσε ο Simon Langsdale της Classic Car Auctions και πρόσθεσε: «Αυτή η μοναδική ευκαιρία να αγοράσει κανείς όχι μόνο ένα κλασικό, παλιό αυτοκίνητο, αλλά ένα όχημα με ιστορία που συνδέεται με τον θρυλικό σταρ της geggae είμαι σίγουρος ότι θα προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον».

Βέβαια το συγκεκριμένο Classic χρειάζεται πλήρη ανακατασκευή. Η εικόνα του είναι κάκιστη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κινητήρας του βρίσκεται… σε κομμάτια, στο πίσω μέρος του τρίθυρου αυτοκινήτου! Το οδόμετρο δείχνει σχεδόν 100.000 km, αλλά έτσι όπως είναι το αμάξωμα, μοιάζει περισσότερο με αυτοκίνητο που χρησιμοποιούνταν ως κασκαντέρ σε ταινίες.

Με βάση τα έγγραφα που το συνοδεύουν, το Range Rover αρχικά ήταν βαμμένο σε χρώμα Masai Red, αλλά πλέον φέρει έναν μοναδικό συνδυασμό μαύρου, μπλε και πράσινου χρώματος. Λέγεται ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ζωγραφικής από ορισμένα από τα παιδιά του Marley.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποκτήθηκε μέσω ενός πράκτορα που είχε απευθείας επαφές με την οικογένεια Marley. Αρχικά μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στην Τζαμάικα και τα έγγραφα δείχνουν ότι συχνά πραγματοποιούσε το «δρομολόγιο» Ηνωμένο Βασίλειο - Τζαμάικα.

Από την άλλη πλευρά, το δεύτερο Range Rover που ανήκε στον Bob Marley, ένα Series 3 του 1976, βρέθηκε το 2015 και ανακαινίστηκε πλήρως.