Praga Bohema: Μπαίνει στην παραγωγή το supercar με τον κινητήρα από GT-R


Το Praga Bohema, το τσέχικο supercar με τον κινητήρα από Nissan GT-R και την «τσουχτερή» τιμή, μπαίνει στην παραγωγή.

  • ΦΩΤΟ: Praga Global
  • 17/1/2024

Η Praga έχει κάνει όνομα με λίγες, αλλά εξαιρετικά δυνατές, εντυπωσιακές δημιουργίες. Η εικόνα της έχει χτιστεί ανά τα χρόνια και με την παρουσία της στους αγώνες, ιδίως στο Britcar, όπου τρέχει σε μία δική της κατηγορία με μοντέλα όπως το R1 και το R1T Evo.

Τώρα ήρθε η ώρα για το νέο της μοντέλο, το Bohema. Το supercar είχε παρουσιαστεί σε μορφή concept το φθινόπωρο του 2022, και είχε προκαλέσει εντύπωση με τον έντονο σχεδιασμό του, αλλά και τον κινητήρα που έφερε.

Κι αυτό, γιατί στην «καρδιά» του θα φέρει μοτέρ από Nissan GT-R, μετά τη συμφωνία που συνήψαν οι δύο μάρκες για την προμήθεια κινητήρων. Πρόκειται, λοιπόν, για έναν V6 3,8 L twin-turbo με απόδοση 710 PS και ροπή στα 725 Nm, και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (1.000 κιλά), είναι σαφές πως οι επιδόσεις θα είναι τρομακτικές. Ήδη γνωρίζουμε πως το Bohema θα μπορεί να φτάσει τα 300 km/h.

Ο Ben Collins στις δοκιμές του με το Praga Bohema
Ο Ben Collins στις δοκιμές του με το Praga Bohema

Επιπλέον, για να μπορέσει να διαχειριστεί επαρκώς αυτές τις επιδόσεις, το μοντέλο εξοπλίζεται με ελαστικάPirelli Trofeo R

Η Praga θα κατασκευάσει 89 μονάδες του supercar, όλες «στο χέρι» από τους τεχνίτες της στο εργοστάσιο που διατηρεί στην Τσεχία. Το επίσημοντεμπούτο του θα γίνει την άνοιξη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στην Ευρώπη, με τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ακολουθούν.

Στη διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών του Bohema, η Praga έχει εμπλέξει και τον πρώην οδηγό της F1 και νυν οδηγό IndyCar και WEC Romain Grosjean, και τον παλιό 'Stig' του Top Gear, τον BenCollins.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το hypercar κοστίζει μόλις 35.000 ευρώ, υπάρχει όμως ένα «αλλά» (photos)

Δείτε πόσο κοστίζει η ενοικίαση ενός Audi R8 στην Ελλάδα