Δείτε πόσο κοστίζει η ενοικίαση ενός Audi R8 στην Ελλάδα


Η μίσθωση ενός αυτοκινήτου όπως το Audi R8 δεν είναι προσιτή. Όμως είναι ο μοναδικός τρόπος να το οδηγήσει κάποιος που δεν έχει τα χρήματα -ή την επιθυμία- για να το αγοράσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: AUDI
  • 14/1/2024

Πόσες φορές έχετε δει ένα εντυπωσιακό, premium αυτοκίνητο στον δρόμο ή σε κάποιο περιοδικό και μέσα σας έχει γεννηθεί η επιθυμία να το πάρετε στα χέρια σας και να βιώσετε μια μοναδική οδηγική εμπειρία;

Ας μην κρυβόμαστε. Όποιος αγαπάει αληθινά τα αυτοκίνητα το έχει βιώσει αρκετές φορές και θα συνεχίσει να το βιώνει όσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες καινοτομούν, ξεπερνούν τα τεχνολογικά και μηχανολογικά όρια και παρουσιάζουν εντυπωσιακά προϊόντα.

Η Kosmocar, αντιλαμβανόμενη αυτή την ανάγκη, δηλαδή της οδήγησης ενός πολυτελούς, σπορ αυτοκινήτου από οδηγούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την επιθυμία να το αγοράσουν, δημιούργησε την υπηρεσία Luxury Hire όπου πολυτελή, πανίσχυρα, δυναμικά οχήματα, ενοικιάζονται σε όσους αναζητούν την οδηγική απόλαυση.

Ανάμεσα στα μοντέλα που είναι διαθέσιμα προς μίσθωση είναι ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία στα supersport. Ο λόγος για το πανίσχυρο Audi R8 το οποίο οι Γερμανοί αποχαιρέτησαν πριν από λίγο καιρό με ένα συγκινητικό video που είχε τίτλο «The Last Lap».

Το θρυλικό τετρακίνητο μοντέλο έκανε ντεμπούτο το 2006 και η σχεδίασή του βασίστηκε στο Audi Le Mans Quattro concept. Η εξωφρενική δύναμη προερχόταν από έναν V8 των 4,2 L που απέδιδε 417 ίππους και μπορούσε να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4,3 sec.

Τρία χρόνια αργότερα προστέθηκε στη γκάμα του ακόμα μία επιλογή κινητήρα και συγκεκριμένα ο V10 των 5,2 L που έδινε στον οδηγό 525 ίππους. Η έκδοση Spyder αποκαλύφθηκε το 2009 στην έκθεση της Φρανκφούρτης και βγήκε στους δρόμους στις αρχές του 2011.

Το 2015 στη Γενεύη παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του R8 η οποία ήταν διαθέσιμη σε Coupe, Spyder και σε πισωκίνητη έκδοση. Ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 L με τους 532 ίππους, το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro ήταν στον στάνταρ εξοπλισμό. Αυτή η γενιά «περπάτησε» μέχρι και το 2019 όταν το R8 δέχθηκε ένα facelift στα σημεία, διατηρώντας ωστόσο τον σπορ χαρακτήρα του.

Αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν το προσωπικό όχημα του Tony Stark στις ταινίες Iron Man, μπορείτε να γίνει «δικό» σας για μερικές ημέρες μέσα από την υπηρεσία Luxury Hire by Kosmocar. Όπως μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της υπηρεσίαςτο ημερήσιο μίσθωμα για το συγκεκριμένο μοντέλο αντιστοιχεί σε 850 ευρώ, για 1 έως 3 ημέρες. Εφόσον επιλέξετε να το κρατήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τότε η τιμή μειώνεται.

Για παράδειγμα αν θέλετε να το έχετε για μια εβδομάδα (7 ημέρες) το ημερήσιο μίσθωμα είναι 731 ευρώ και συνολικά θα σας στοιχίσει 5.117 ευρώ. Αν σας φαίνονται πολλά, αρκεί να σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά των μεταχειρισμένων η αγορά ενός Audi R8 δεύτερης γενιάς αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις τις 250.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το πανίσχυρο Audi R8 V10 Plus να «πετάει» στα 340 km/h στην Autobahn (video)

Τρεις εκδόσεις του Audi R8 μάχονται στα 400 μέτρα (video)

Η Audi λέει «αντίο» στο R8 με ένα εντυπωσιακό video