Πρεμιέρα για τη BMW Σειρά 4 Convertible (βίντεο)


Μετά από τη Σειρά 4 Coupe, η BMW αποκάλυψε επίσημα και την ανοικτή εκδοχή αυτής. Με τη γνωστή μάσκα και με μία σαφώς πιο χαλαρή, «καλοκαιρινή» φιλοσοφία.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 30/9/2020

Όπως η ίδια η Βαυαρική φίρμα τη χαρακτηρίζει, η νέα Σειρά 4 Convertible είναι ένα μοντέλο που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δυναμική οδηγική του απόλαυση, σε συνδυασμό με τη γοητεία της open-top κίνησης, στην premium μεσαία κατηγορία. Το πρώτο, φυσικά, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε, σίγουρα όμως, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, η ανοικτή Σειρά 4 είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να γεμίσει το χώρο με την παρουσία του.

Αφήνοντας κατά μέρος την ιδιαίτερη μάσκα της, η οποία έχει καταφέρει να πολώσει τους οπαδούς της φίρμας, η νέα Σειρά 4 Convertible διαθέτει αρκετά δυναμικές αναλογίες και μία χαμηλού προφίλ σιλουέτα. Η οροφή της είναι εντελώς νέα και, παρότι υφασμάτινη, διαθέτει ένα ειδικό πάνελ που προσφέρει αντοχή και πολλά από τα πλεονεκτήματα των hardtop. Το συνολικό της βάρος είναι κατά 40% ελαφρύτερο από αυτό της οροφής του απερχόμενου μοντέλου, ενώ η ηχομόνωση και η θερμομόνωση που προσφέρει κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αναφορικά με το ίδιο το πλαίσιο, έχει δεχτεί ειδικές ενισχύσεις ώστε να διατηρεί την απαραίτητη ακαμψία. Οι μηχανικοί μάλιστα της φίρμας φρόντισαν να διατηρήσουν το κέντρο βάρους όσο το δυνατό χαμηλότερα, επιτυγχάνοντας παράλληλα το επιθυμητό 50:50 στην κατανομή του βάρους, στους δύο άξονες.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις, σε σχέση με την κλειστή έκδοση. Διατηρείται ο οδηγοκεντρικός σχεδιασμός του cockpit, με τις μεγάλες, ευανάγνωστες οθόνες και το πληρέστατο επίπεδο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει όλα τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Οι ζώνες ασφαλείας, εκτείνονται αυτόματα μπροστά με την είσοδο των μπροστινών επιβατών ώστε να τους διευκολύνουν στη χρήση. Ο τριζωνικός, αυτόματος κλιματισμός έρχεται ως στάνταρ ενώ, προαιρετικά, θερμαντικά συστήματα λαιμού ενσωματώνονται στα προσκέφαλα των μπροστινών θέσεων.

Πιο πίσω, ο χώρος αποσκευών έχει κερδίσει 80 ολόκληρα λίτρα, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, χάρη στη μαλακή οροφή που πιάνει λιγότερο χώρο. Πλέον η χωρητικότητα με την οροφή κατεβασμένη ανέρχεται στα 300 λίτρα, ενώ εάν η οροφή είναι κλειστή, η χωρητικότητα αγγίζει τα 385 λίτρα ( 15).

Περνώντας στους κινητήρες, η βασική έκδοση στα σύνολα βενζίνης είναι η 420i Convertible, με το γνωστό δίλιτρο σύνολο των 184 ίππων. Ακολουθεί η 430i Convertible, με το ίδιο μοτέρ αλλά αυξημένη ισχύ 258 ίππων. Για τους πετρελαιοκινητήρες έχουμε τις 420d Convertible και 430d Convertible, με σύνολα 2,0 λίτρων/ 190 ίππων και 3,0 λίτρων/ 286 ίππων αντίστοιχα. Τώρα στην κορυφή της γκάμας, υπάρχουν οι M440i xDrive Convertible και M440d xDrive Convertible, με τετρακίνηση και τρίλιτρα σύνολα απόδοσης 374 και 340 ίππων αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις θα συνοδεύονται από αυτόματα κιβώτια οκτώ σχέσεων.

Η εμπορική διάθεση της νέας BMW Σειράς 4 Convertible αναμένεται να ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2021, για όλες τις αγορές του πλανήτη. Αρχικά θα κυκλοφορήσουν τα τετρακύλινδρα σύνολα ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και τα εξακύλινδρα σε σειρά.

Ακολουθείστε το www.caranddriver.gr στο News Google για να μαθαίνετε τις ειδήσεις που αξίζουν