Πρεμιέρα για την ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz EQB


Μοντέρνα αισθητική, δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και μέχρι επτά επιβάτες στο εσωτερικό, για τη νέα ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz EQB.

  • 19/4/2021

Μετά την EQS και την EQA, η Mercedes-Benz συνεχίζει ακάθεκτη τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αποκαλύπτοντας στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης ένα ακόμα ηλεκτροκίνητο SUV.

Το μήκος του αμαξώματος της νέας Mercedes-Benz EQB είναι 4.684 χιλιοστά, ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως επτά επιβάτες στο εσωτερικό της, μια και θα διατίθεται προαιρετικά με τρίτη σειρά καθισμάτων. Η εταιρεία δηλώνει πως θα εξυπηρετούνται παιδιά ή ενήλικες με ύψος έως 1,65 μέτρα.

Στην πενταθέσια διάταξη καθισμάτων, η χωρητικότητα στην καμπίνα μπορεί να κυμανθεί από 495 λίτρα έως 1.710, ενώ στην επταθέσια από 465 έως 1.619 λίτρα. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει την ικανότητα να μετακινείται εμπρός-πίσω (προαιρετικά), ενώ η τρίτη να αναδιπλώνεται στο πάτωμα.

Λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται η EQB, προς το παρόν δεν υπάρχουν. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι θα διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με τις μπαταρίες να ξεκινούν από τα 66,5 kWh.

Μερικά μοντέλα θα ξεπερνούν τους 273 ίππους σε μέγιστη ισχύ, ενώ ήδη ετοιμάζεται μία έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία. Το μοντέλο με το πακέτο AMG Line θα αποδίδει 292 ίππους. Η Mercedes-Benz EQB 350 4Matic, αναμένεται να έχει αυτονομία από 419 έως 478 χιλιόμετρα.

Εξωτερικά, το μοντέρνο compact SUV, ξεχωρίζει για τις μαύρες επιφάνειες του αμαξώματός του και τα συνεχόμενα φωτιστικά σώματα σε σχήμα λωρίδας. Οι δίχρωμες ή τρίχρωμες ζάντες αλουμινίου θα διατίθεται σε διάσταση μέχρι και 20 ίντσες.