Πρεμιέρα στις 19 Απριλίου για το ηλεκτρικό SUV της Toyota


Ένα νέο ξεκίνημα θα πραγματοποιήσει η Toyota στις 19 Απριλίου, αποκαλύπτοντας το πρώτο ηλεκτρικό SUV της ιστορίας της.

  • 12/4/2021

Ο κύβος ερίφθη. Η Toyota είναι έτοιμη να αποκαλύψει το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της ιστορίας της, ανοίγοντας τον δρόμο για το πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Πρόσφατα οι Ιάπωνες κατοχύρωσαν το brand “Beyond Zero” στο οποίο θα ενταχθεί μια νέα οικογένεια ηλεκτροκίνητων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και SUVs.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον έξι νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία θα φέρουν μια κοινή κωδικονομασία, ξεχωρίζοντας ευθύς εξαρχής από τις συμβατικές προτάσεις της ιαπωνικής φίρμας.

Ένα ακόμα κοινό στοιχείο ανάμεσα στη νέα οικογένεια μοντέλων της Toyota θα είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστούν. Γνωστή και ως e-TNGA, έχει δημιουργηθεί από τους Ιάπωνες ώστε να υπηρετήσει τις ιδιαιτερότητες της ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την ευελιξία που αυτή προσφέρει.

Έτσι, λοιπόν, οι νέες ηλεκτροκίνητες προτάσεις της Toyota θα διαθέτουν έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και αντιστοίχως κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Μεγάλο θα είναι το εύρος και της χωρητικότητας των μπαταριών ιόντων-λιθίου ξεκινώντας από τα 50 kWh και φτάνοντας έως και τα 100 kWh.

Όπως και να έχει, το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Toyota αναμένεται να έχει τις διαστάσεις του Toyota RAV4, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα του Lexus UX 300e.

Coming soon – Toyota next step in electrification from ToyotaGB on Vimeo.