Πρεμιέρα το φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη για το ηλεκτρικό VW ID.3


Το πρώτο ηλεκτρικό με τον κωδικό ID. της γερμανικής εταιρείας θα ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία και από ότι λέγεται θα ξεχωρίζει και με τους χώρους του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/5/2019

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με καμουφλάζ του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Και θα ονομάζεται ID.3 μιας και σύμφωνα με απόφαση της εταιρεία τα ηλεκτρικά της θα έχουν πάντα το ID. και ένα νούμερο.

Το 3 με τη σειρά του προσδιορίζει πως θα ανήκει στην κατηγορία C, δηλαδή το μέγεθός του θα είναι ανάλογο αυτού του Golf. Σύμφωνα πάντως με η γερμανική εταιρεία αποτελεί το τρίτο βασικό κεφάλαιο στρατηγικής ανάπτυξης στην ιστορία της μετά το Beetle (τον original Σκαραβαίο φυσικά) και το Golf.

Το ID.3 θα είναι διαθέσιμο με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, που θα διαφέρουν φυσικά ως προς το ενεργειακό περιεχόμενό τους και αντίστοιχα και στην αυτονομία που θα εξασφαλίζουν. Το βασικό μοντέλο, που η τιμή του προ επιδοτήσεων, θα είναι -στη Γερμανία- κάτω από τις 30.000 ευρώ θα μπορεί να κινηθεί με μια πλήρη φόρτιση για 330 χιλιόμετρα, η μεσαία έκδοση για 420 και η κορυφαία για 550 χιλιόμετρα, κατά WLTP.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη η μεσαία εκδοχή και μάλιστα σε μια ειδική έκδοση η οποία θα ονομάζεται IS.3 1 ST, θα προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, εκ των οποίων το πρώτο θα κοστίζει κάτω από 40.000 ευρώ. Η VW θα κατασκευάσει 30.000 μονάδες της 1 ST, οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς τα μέσα του 2020 και θα συνοδεύονται με δωρεάν φόρτιση μέχρι το όριο των 2.000 kWh.