Προ των πυλών και η BMW X8!


Ακράδαντα στοιχεία όπως αυτές οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες φανερώνουν τις προθέσεις της BMW, για την κατασκευή ενός ακόμα… πελώριου SUV το οποίο θα φέρει περήφανα τον αριθμό 8.

  • Πηγή: BMW BLOG
  • 6/4/2021

Επίσημες ανακοινώσεις από την BMW για τη δημιουργία ενός νέου, μεγαλύτερου σε διαστάσεις SUV δεν υπάρχουν, ωστόσο με τις σημερινές αποκαλυπτικές φωτογραφίες του καμουφλαρισμένου μοντέλου να περιφέρεται στη Γερμανία, η παραγωγή της X8 φαντάζει σχεδόν βέβαιη.

Μιλώντας για το «μασκαρεμένο» πρωτότυπο που κάνει δοκιμές, κάποιοι πιο παρατηρητικοί εντόπισαν πως οι πινακίδες του συγκεκριμένου μοντέλου είναι διαφορετικές, συγκριτικά με ένα προηγούμενο αυτοκίνητο που είχαν δει προ καιρού στο δρόμο.

Βέβαια, με το έντονο καμουφλάζ φαίνεται πανομοιότυπο και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την εξωτερική του εμφάνιση, ούτε εμπρός ούτε πίσω. Μας αφήνει με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο, αφού ανυπομονούμε να δούμε πως είναι κάτω από όλα αυτά καλύμματα.

Από την άλλη, το μόνο σίγουρο είναι πως το αυτοκίνητο δοκιμής που εθεάθη, φέρει κάποιας μορφής ηλεκτροκίνησης, μια και τα αυτοκόλλητα «Hybrid Test Vehicle», αλλά και η τάπα ανεφοδιασμού στο μπροστινό αριστερό φτερό, υποδηλώνουν το αυτονόητο.

Αν τα συνδυάσουμε και με τα παλαιότερα δημοσιεύματα που ανέφεραν για πιθανή κορυφαία έκδοση X8 M, αυτό το αυτοκίνητο ενδεχομένως να χρησιμοποιεί τον γνωστό V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική απόδοση 750 ίππων περίπου.

Όπως είπαμε και αρχικά, επίσημη ανακοίνωση για το ντεμπούτο της ολοκαίνουργιας σειράς Χ8, δεν υπάρχει. Όμως θα στοιχηματίζαμε ότι θα γίνει προς το τέλος του έτους.

Κι αν οι φήμες περί κορυφαίας έκδοσης Μ ευσταθούν, τότε αυτή θα είναι έτοιμη μέσα στο 2022. Ελπίζουμε να υπάρξουν σύντομα, τοποθετήσεις από την ίδια την BMW.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.