Προ των πυλών το νέο ηλεκτροκίνητο Audi


Η οικογένεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Audi πρόκειται να μεγαλώσει πολύ σύντομα με την προσθήκη του E-Tron Sportback το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 19 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/9/2019

Οι εκπλήξεις και οι εντυπωσιακές πρεμιέρες δεν έλειψαν από την παρουσία της Audi στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση, η οποία μάλιστα αφορά το άμεσο μέλλον της γερμανικής φίρμας προέκυψε στο περιθώριο της αποκάλυψης των νέων προτάσεών της.

Ο λόγος για το E-Tron Sportback το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τη δεύτερη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην γκάμα της Audi, καθώς η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένη για τις 19 Νοεμβρίου.

H Audi επέλεξε την πόλη του Los Angeles και το διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί εκεί τον προσεχή Νοέμβριο, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια αποτελεί μια σημαντική αγορά για την κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σε ό,τι αφορά στο E-Tron Sportback, αν και οι τεχνικές προδιαγραφές του δεν θα απέχουν από εκείνες του συμβατικού E-Tron, ο σχεδιασμός του πρόκειται να δημιουργήσει σαφείς αποστάσεις από την ήδη γνωστή ηλεκτροκίνητη πρόταση της Audi.

Mάλιστα, κρίνοντας από το παράδειγμα του Q3 Sportback, οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν στο πίσω τμήμα αλλά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιφάνειες του αμαξώματος, δημιουργώντας ένα σαφώς επιθετικότερο προφίλ.

Κατά τ΄ άλλα, οι δύο ηλεκτροκινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται πρόκειται να αποδίδουν συνδυαστικά 408 ίππους και 664 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία που θα εξασφαλίζουν οι μπαταρίες των 95 kWh θα αγγίζει τα 418 χιλιόμετρα.